Petak, 29. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Optužbe protiv nastavnika fizičkog u srednjoj školi u Beogradu: “Pipka nam kćerke dok vježbaju i zadiže im majice”

U žensku svlačionicu upada bez kucanja, žale se roditelji. Nastavnik je na čas jednom prilikom došao obučen u majicu na kojoj piše “Hajde da ga mjerimo”

J. M. (50), nastavnika fizičkog vaspitanja u Medicinskoj školi na Zvezdari u Beogradu, roditelji su optužili da na časovima seksualno uznemirava njihovu djecu. Kako pričaju za Telegraf.rs, kćerke su im se žalile da ih nastavnik pipka na času dok rade vkežbe, a njihovoj drugarici koja je bila operisana, dva puta je podizao majicu “da provjeri ranu”.

– Djevojčica, drugi razred srednje škole, imala je operaciju i otpusnu listu iz bolnice, a kada je došla na na čas fizičkog i rekla nastavniku da ne može da radi, on joj je pred drugaricama podigao majicu “da provjeri”. Nakon sedam do 10 dana je opet to uradio, podigao joj je majicu i rekao “samo da provjerim da li te je prošla rana” – navode zgroženi roditelji.

 • Đaci su u najvećem šoku bili kada je nastavnik na čas došao obučen u majicu na kojoj piše “Hajde da ga mjerimo”.

  – Pa i da je samo ta majica u pitanju, bilo bi dovoljno da se nastavnik preispita i sankcioniše. A kada na sve to dodamo i njegovo konstantno seksualno uznemiravanje djevojčica, nevjerovatno je da do danas ništa nije preduzeto. Moramo tom manijaku stati na put. On i sad najnormalnije predaje i kako djeca kažu, i dalje se isto ponaša – upozorava jedan od roditelja.

 • Kako roditelji kažu, uznemiravanje su prvi put prijavili u aprilu. Međutim, budući da je u pitanju ugledna škola, čini im se da je problem guran pod tepih.

  – To je ženska škola. Od 1.600 učenika, 90 odsto su djevojčice. U jednom odjeljenju od 30 đaka, više od 20 su devojčice – dodaju roditelji.

 • J. M. kako nezvanično čujemo od njegovih kolega, nije omiljen ni u kolektivu.

  – Znamo za to što radi i nadamo se da će odgovarati. Niko ga u kolektivu ne cijeni – kratko je prokomentarisao jedan od zaposlenih u školi.

  U školi nisu htjeli ništa da komentarišu za Telegraf, već su rekli da će objaviti zvanično saopštenje.

  Nastavnik njemačkog iz Jagodine takođe osumnjičen za polno uznemiravanje

 • Podsjetimo, Srđan T., nastavnik njemačkog jezika Osnovne škole “Rada Miljković” iz Jagodine, nedavno je uhapšen zbog sumnje da je seksualno uznemiravao učenice.

  – Osumnjičeni je od početka školske godine, pa do 27. septembra, polno uznemiravao učenice navedene škole govoreći im da su ku*ve, da bi dječaci trebalo da skaču na djevojčice, kao sto on skače na svoje koleginice i da je odjeljenje je*arnik – naveo je tada izvor iz tužilaštva. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje