Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Njemački RTL o turizmu u Hrvatskoj: Puni su novih žarišta, niko ne poštuje mjere

Preuzmite sliku

Njemački mediji izvještavaju o turističkoj sezoni u Hrvatskoj, kao i o tome kakve su mjere protiv pandemije koronavirusa na snazi te koliko se poštuju.

Tako njemački RTL u svom prilogu navodi da rijetki u Hrvatskoj nose maske. Jedna njemačka turistkinja koja ljetuje u Rovinju smatra da se Hrvati ponašaju previše opušteno kada je riječ o Covid-19. “Ja stalno razmišljam o virusu”, kaže ova turistkinja.

Niko ne nosi masku

RTL navodi da je u Hrvatskoj u proteklim sedmicama broj zaraženih bio nizak, da bi onda odjednom počela izbijati različita žarišta koronavirusa. “Najviše slučajeva ima u glavnom gradu Zagrebu i okolici te u Slavoniji na istoku zemlje”, ističe se u prilogu i dodaje da su “priobalne regije zasad pošteđene”.

Novinarka RTL kaže da “nije nikoga vidjela da nosi masku u zatvorenim prostorima”, dok iz turističke zajednice ističu da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze turista koronavirusom u Istri.

Napominje se da njemački turisti u povratku moraju proći kroz Sloveniju u periodu do 12 sati i da se ne smiju zadržavati tamo jer “važe stroga pravila”. Njemačku turisti ne moraju u karantin po povratku u Njemačku, zaključuje svoj prilog RTL. (Indx.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,