Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nenad Periš: Došlo je do kraja, odlazim sa sinom kući

Preuzmite sliku

U Beogradu u 17 sati počinje ispraćaj Mateja Periša, čije tijelo su pronašli u srijedu, nakon skoro pet mjeseci od nestanka.

Njegov otac ispred crkve se zahvalio svima, ali i rekao kako sa sinom odlazi kući.

“Htio bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira što je moj sin tu završio život. Srce koje su mi dali Beograđani za 139 dana, pomogli su mi da osjetim ljudsku brigu što u ovim trenucima treba“, rekao je Nenad Periš, uoči ispraćaja Mateja Periša u crkvi svetog Ante Padovanskog u Beogradu.

Tijelo Mateja Periša pronašli su u srijedu na obali Dunava, nakon skoro pet mjeseci potrage, a Periš se u izjavi zahvalio MUP-u Srbije na “nevjerojatnom poslu”. Rekao je da je sa policajcima imao i “ljudski i profesionalan kontakt”.

“Hvala svakom policajcu… Zahvalio bih se i MUP-u Hrvatske koji je također odradio nevjerojatan posao i hvala im na tome. Hvala i MUP-u BIH. Hvala svim novinarima, snimateljima… Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovakvim teškim situacijama znate razlike između vijesti i boli“, nastavio je Periš, prenosi Blic.

Periš je zahvalio i svećenicima katoličke crkve i patrijarhu Porfiriju, koji je rekao da će sa episkopima biti na ispraćaju.

“Hvala svakom čovjeku u Beogradu bez obzira da li je vjernik il ne. Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranu koja će biti ispisana Beogradu. Poslije ovoga mislim da ću biti mnogo bolji čovjek. Mislim da božji poziv ima dublje značenje. Još jednom hvala i oprostite na zamolbi da se suzdržite od snimanja”, rekao je Periš.

Rekao je i kako u Splitu neće biti organiziran oproštaj od Mateja te da će pogreb biti u krugu porodice i prijatelja.

Ispraćaj Mateja Periša počinje u 17 sati, a velik broj Beograđana okupio se u crkvi kako bi odali počast mladiću koji je nestao na Staru godinu i preminuo u rijeci Savi. To je pokazao i preliminarni nalaz odbdukcije, nakon što su ga pronašli u Dunavu, kod Ade Huje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,