Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mladići koji su pronađeni mrtvi u automobilu ostavili oproštajne poruke

Preuzmite sliku

Kod Zadra jučer su u automobilu pronađena mrtva tijela dvojice mlađih muškaraca. Jedan mladić imao je 22, a drugi 23 godine, a bili su komšije i najbolji prijatelji. Izvršili su samoubistvo tako da su se zatvorili u automobil zadarskih registracija u šumi na Musapstanu i u njega sproveli plin iz ispušnog sistema.

Auto su pomno obložili plastičnim vrećicama. Prije nego što su spojili plastičnu cijev na auspuh i proveli je u auto, pustili su muziku i napisali oproštajna pisma, javlja Slobodna Dalmacija.

“Pozdrav domovini. Ne da nam se više, bit ćemo vaši čuvari gore na nebu”, napisali su u svojim porukama koje je pronašla policija.

U šumi, u jutarnjim satima, mladiće je pronašao pastir. U automobilu čiji motor je još uvijek radio, ugledao je mladiće. Iz auta je treštala muzika i bio je zaključan iznutra.

“Još uvijek je pod velikim šokom od onoga što je vidio. Najprije je mislio da je riječ o ljubavnom paru, pa se isprva nije htio ni približavati. Ali, kako je motor automobila stalno radio uz glasnu muziku, postalo mu je sumnjivo pa je prišao da vidi o čemu se radi.

Šokirao se kad je ugledao cijev koja je iz auspuha išla u automobil. Shvatio je o čemu se radi, ali automobil je bio zaključan iznutra, a tijela su bila unutra. Mladići nisu davali znakove života”, ispričala je poznanica Zadranina koji nije mogao komentirati tragediju.

Isplanirano samoubistvo

“Policija još utvrđuje okolnosti ove tragedije. Možemo reći da je u ovom slučaju isključena bilo kakva mogućnost počinjenja krivičnog djela”, ispričao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije. Utvrđeno je da je smrt nastupila nekoliko sati prije dolaska policije.

Mjesto nesreće potvrđuje da su mladići isplanirali dvostruko samoubistvo.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev, dio veš mašine. Bili su odjeveni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama. Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići navodno nisu bili ni pod utjecajem opijata.

Mladići u depresiji
Slobodna Dalmacija piše kako su mladići bili u depresiji, a jedan od njih je često na Instagramu objavljivao mjesto na kojem je s prijateljem počinio samoubistvo.

“Bože, ako umrem mlad, odvedi me u raj, u paklu sam već bio!”, napisao je na svom Instagram profilu prije tragedije. Ozbiljnije probleme imao je tokom školovanja, navodno zbog konzumiranja opijata. Posljednjih godina imao je uredno zaposlenje, kao i njegov prijatelj s kojim je odlučio počiniti samoubistvo.

“Nadam se da ćete svoju dobrotu prinit i na onaj svit, di ćemo svi prije ili kasnije… Samo jedno znajte, da onaj gori uvik uzima dobrotu, a to je naša u vama dvojici. Čuvajte nas, naš kvart, naš grad odozgo, a mi ćemo vam se odužiti tako da vas nikada nećemo zaboraviti…”, napisali su prijatelji na Facebooku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,