Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlada iz Niša otvorila koverte poslije svadbe i našla isto u svakoj od njih

Preuzmite sliku

Danijela Nikolić iz Niša ovih je dana uzburkala javnost svojom pričom o praznim kovertama na svadbi koju je imala u subotu, piše Kurir.rs.

Danijela je od 150 koverti dobila 15 praznih te nazvala takav čin bezobraznim i ponižavajućim.

Svojom pričom pokrenula je lavinu negativnih komentara:

“Zar nije licemjerno zvati nekoga na svadbu, a onda od njega očekivati da donese novac? Ako ga zoveš, zoveš ga zato što ti je drag. Što praviš svadbu ako očekuješ da ti se “isplati”? Ovo je po meni čist bezobrazluk, ali to je postalo normalno”, pisalo je u jednom komentaru.

“Pa zar se svadbe prave da bi ljudi donosili novac… Kakav bezobrazluk… Ljude zoveš zato što su ti dragi, samim prisustvom se oni tebi odužuju a ne punim kovertama…”, glasio je drugi komentar.

“Ispada stvarno da se svadba pravi da bi se pokrili troškovi ili čak zaradilo”, zaključila je jedna osoba.

“Bruko jedna. Kako te nije sramota pričati zbog čega si pravila svadbu? Srami se. Mislila si zaraditi koji eurić?“, glasio je jedan ljutit komentar.

Ipak, bilo je i onih koji su stali u odbranu mlade.

“Ja se slažem da ne treba ići na svadbu ako nemamo novca, ali pravi bezobrazluk je da se ode na svadbu i da se daje prazna koverta. Za mene je to nepoštovanje prema onome ko te uvažio i pozvao te na svadbu”, obrazložila je svoje mišljenje osoba koja je stala na stranu mladenke.

“Ne lupajte gluposti! Osnovna je kultura da se mladenci daruju. Po bontonu kad ideš nekom u goste bilo da je rod ili svadba odneseš neki prikladan poklon”, ni ovoj se osobi nije svidio napad na mladenku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,