Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mile Ćurković, vlasnik Plodina: Želimo kupiti Konzum

Preuzmite sliku

Da Plodine žele kupiti Konzum i time postati trgovački igrač broj jedan u Hrvatskoj, najavio je Mile Ćurković, vlasnik i predsjednik uprave Plodina u intervju za Novi list.

– Novi vlasnici su bankari, vjerovnici, a moja je procjena da banci to nije temeljni posao, a čim konsolidira kompaniju, ovaj trgovački dio će prodati, za što se mi spremamo i to želimo, kazao je.

– Mislim da će cjelokupni proces konsolidacije trajati dvije do tri godine, i mi ćemo se kroz to razdoblje dodatno pripremati, tako da u pravom trenutku budemo u potpunosti spremni za tu potencijalnu akviziciju. To će biti najzanimljivija akvizicija za sve nas u ovom sektoru. Čekamo rasplet situacije u Agrokoru. Ne vjerujem da smo jedini zainteresirani, ali vjerujem da ćemo za preuzimanje Konzuma biti najspremniji. Jer tu nije riječ samo o financijama. Za to morate biti spremni kadrovski, organizacijski, logistički, a mi smo sve pretpostavke ostvarili, kaže Ćurković i dodaje da će onaj tko uspije kupiti Konzum biti definitivno glavni na hrvatskom maloprodajnom tržištu i više ga definitivno nitko neće moći prestići – kazao je.

Dodao je i da je kriza u Agrokoru bila je opasna za cijelu ekonomiju, međutim, sve se dobro završilo u smislu da porezni obveznici nisu snosili posljedice, i to je najvažnije.

Inače, Plodine su i prihodom i dobiti najveća firma u Primorsko-goranskoj županiji, a na top-listi trgovačkih lanaca u Hrvatskoj na drugom su, odnosno trećem mjestu, s udjelom između 10 i 20 posto, kao i Lidl i Kaufland. Konzum je i dalje prvi. (Foto: Pixsell | Autor: Marko Prpić)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: