Srijeda, 23. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Kraj drame u Zagrebu: Šesterostruki ubica počinio samoubistvo

Preuzmite sliku

Zagrebačka policija potvrdila je porukom u 4:10 da je šesterostruki ubica počinio samoubojstvo.

“Još tokom očevida policija ga je locirala u Brezovici. Prilikom uhapšenja počinio je samoubistvo”, napisali su iz policije.

Podsjetimo, u Novom Zagrebu u kući u Cimermanovoj ulici u naselju Kajzerica se u četvrtak nešto prije 21:30 dogodilo šesterostruko ubistvo. Ubijeno je šest osoba. Preživjela je samo sedmomjesečna beba koja nije ozlijeđena. Među ubijenima su dva muškarca, tri žene te desetogodišnje dijete. To je službena informacija policije, a ranije se govorilo o četvero ubijene djece.

Policija je dojavu dobila oko 21:30. Uskoro je velik dio Zagreba bio blokiran, a policajci s dugim cijevima i pancirkama pretraživali su svaki automobil. Oko 1 sat ujutro pojavila se informacija da je ubojica uhvaćen, no to je uskoro na presici demantirala sama policija. Tada je rečeno da se potraga proširila na cijelu zemlju. Na kraju je ubojica na području Brezovice počinio samoubistvo.

Vjeruje se da je ljubomora motiv ovog brutalnog zločina kakav nije zabilježen u Hrvatskoj.

Kako Jutarnji list saznaje, počinitelj je pronađen nedaleko od Gvozda, ali zasad nema detalja o okolnostima u kojima je okončana potjera, u koju su bile uključene brojne policijske snage, a zbog koje su neki od ključnih punktova u hrvatskoj metropoli bili pod strogim kontrolama službenika naoružanih dugim cijevima.

Tokom dana trebalo bi biti poznato više detalja.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,