Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Junaci doba zlog: Kako je Ceca postala nedodirljiva “majka nacije” i simbol srpstva

Preuzmite sliku

Ceca je postala nedodirljiva institucija, poput svete krave u Indiji.  Dobrim dijelom zahvaljući i mitu koji su novinari o njoj gradili: oni su od nje napravili heroinu sa oreolom udovice srpskog patriote.

Nema faktički medija u Srbiji, pa ni u regionu, koji u redovnim intervalima nije plasirao detalje životopisa simpatične siromašne djevojke iz neke srbijanske zabiti kako osvaja svijet, živi srpski košmar i ostvaruje „američki san“, plijeni glasom i oblinama, srlja iz zabranjene ljubavi u vezu sa tipom koga će suparnički klan ubiti, udaje se za misterioznog kriminalca koji je, bez obzira na ratne zločine i srpski patriota, postaje brižna majka koja odgaja djecu kojima su ubili oca, vaskrsava iz pepala i poslije zatvora postaje „majka nacije“ i simbol srpstva.

Kako je jedna folkerka postala sve to, odgledajte u osmoj epizodi serijala „Junaci doba zlog“, koju je za televiziju N1 proizvela “Audio i video produkcija JSP”.

Poznata srbijanska pjevačica Jelena Karleuša oglasila se na svom Instagram nalogu o epizodi serijala “Junaci doba zlog”, koja se u novoj epizodi bavi likom i djelom pjevačice Svetlane Cece Ražnatović.

Naime, Karleuša je objasnila zbog čega je odbila da gostuje u dokumentarcu, jer već čitave dvije decenije javno govori o njoj i “zločinima koje je počinila u saradnji sa najvećim kriminalnim klanovima sa naših prostora”.

“Zvali su me da učestvujem u ovom dokumentarcu o Svetlani Ražnatović i svjedočim o koje sam od nje i njene ekipe doživjela. Odbila sam, ne zato što nemam šta da kažem, već zato što ja o tome govorim već 20 godina javno. To što je narod tek sada ‘otvorio oči’ i shvatio ko je ova žena, to je već druga tema! Ona je najveća sramota srpskog naroda jer ju je narod nazvao „srpskom majkom“, a ona je bila sve, samo ne majka. Blizak saradnik ubica, otmičara, ratnih zločinaca, ubica premijera. Spisak je stravičan. Imala sam mu*a da 20 godina javno govorim o tome, dok su me plaćeni mediji satanizovali i zabranjivali (zabranjuju me i dalje, ali sada mogu samo da ga du*aju). Sada kada je njeno prošlo i kada je nebitna, ne želim da učestvujem u bolnom padu te žene. Ali ga je svakako zaslužila“, napisala je Karleuša. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje