Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Još jedna mlada glumica progovorila o užasima u Mikinoj školi glume

Preuzmite sliku

“Prije nekih godinu dana prvi put sam sebi rekla: “Ne, Iva! Mika te nije čeličio za glumu, nije te kao glumicu testirao, nego te je zlostavljao. Veoma te je zlostavljao!

I zlostavljao je mnoge druge. I zlostavljaće. Neće se nikad zaustaviti”, ovako je počela potresnu ispovijest mlada glumica Iva Ilinčić za Blic.

24-godišnja glumica Beogradskog dramskog pozorišta, još jedna koja je policiji prijavila čuvenog nastavnika glume Miroslava Miku Aleksića (68).

Vezano | Miroslavu Mikiju Aleksiću određen pritvor do 30 dana

Prvi put je, kako kaže, seksualno zlostavljana sa 17 godina. Uslijedio je period pauze do 18. godine, a onda se nastavilo.

“Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravana. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svijet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak”, priča Iva Ilinčić.

  • O zlostavljanju u školi nije se pričalo, čak ni između drugarica.

    “Trajale su pripreme za prijemni. Izlazila sam iz Mikine kancelarije… Pogled mi se susreo sa devojkom koja je ulazila u kancelariju. Znale smo obje, i ona šta sam ja prošla i ja šta nju čeka tamo, ali nismo pričale. Ona ni danas nije spremna”, kazala je Iva Ilinčić i dodaje da je trpjela jer joj je grupa bila veoma važna. Kako sama kaže, čak i nakon što je počelo zlostavljanje, neobjašnjivo, imala je povjerenje u Aleksića.

    Mlada glumica, koja se afirmisala u serijama “Žigosani u reketu” i “Kamiondžije d.o.o.”, svjedoči da je Aleksićeva grupa njoj i drugim polaznicima mnogo značila. Da su imali lijepe trenutke, učili korisne stvari, kao i da su se vezali jedni za druge.

    Više o ovoj temi čitajte OVDJE

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje