Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jelena Jovanović: Čedo je loše, prima morfijum, imao je jezive bolove

Preuzmite sliku

Poslije korone koju je imao u julu kada je jedva preživio, Čedomir se pridržavao svih savjeta ljekara. Neistina je da je bio nemaran i da mu se stanje zbog toga pogoršalo – kaže za Blic Jelena Jovanović, supruga lidera LDP Čedomira Jovanovića. 

Jovanović je prije šest mjeseci imao tešku obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom i po riječima njegove supruge, tada je jedva živu glavu izvukao.

– Otpušten je iz bolnice iako je imao upalu pluća. Opao mu je imunitet, pa su se ljekari plašili da ga u bolnici ne napadne neka bakterija. Dogovor je bio da kod kuće miruje i on je tako živio. Nikad ne bi iznevjerio sve ljude sa Infektivne i Bežanijske kose koji su ga spasili – kaže ona i naglašava da je njen suprug sve vrijeme išao na kontorle i pridržavao se svih savjeta ljekara.

– Sve nas je pogodila laž da se nije pridržavao savjeta ljekara i da je sam odgovoran za stanje u kojem je. Ne samo zato što smo sve vrijeme i on i mi bili usmjereni na njegovo liječenje, već prije svega što se tako zavaravaju ljudi, što se krije prava istina o virusu Covid 19, što se ljudi dovode u zabludu koju će sutra plaćati borbom za život poput ove koju sada vodi moj suprug – navodi supruga Čedomira Jovanovića.

 • Opremu za trening nije izvadio od juna

  Iako je od polovine jula negativan na koronu, Jovanović nije bio sposoban za normalan život, teško je disao, brzo se zamarao, mučio se sa tijelom i organizmom koji nisu mogli da prate njegovu glavu, želje.

  – Pa on opremu za trening nije izvadio od juna kada je dan prije iznenadnog odlaska u bolnicu posljednji put vježbao, a kamoli da je trenirao – navodi ona.

  Međutim, kaže, posljednja dva mjeseca osjećao je snažne bolove u dijafragmi, govorio je kako mu se neočekivano skraćuje dah, posljednjih dana su se pojavili bolovi u grudnom košu i abdomenu koji su u petak postali toliko nepodnošljivi da je prekinuo sastanak na kojem je bio u gradu i sam otišao u Covid ambulantu.

  – Poslije snimaka ljekari su mu iskreno rekli da nešto slično još nisu vidjeli, da nalazi krvi i rendgena prevazilaze njihovo znanje i da hitno mora u bolnicu. Javio mi se iz Dragiše Mišovića – priča Jovanović.

 • Trpi jezive bolove

  U medijima su se posljednjih dana pojavljivale različite informacije o Jovanovićevom stanju, koje po riječima njegove supruge nisu tačne. On ima obostranu upalu pluća koja se zapravo vuče još iz jula, uz nju i embolije, ali šta je prava dijagnoza ljekari tek treba da otkriju.

  – Loše je, trpi jezive bolove zbog čega uz četiri antibiotika prima ketanol, trodon, čak i morfijum. Svi parametri su mu poremećeni. Sumnjali su na unutrašnje krvarenje, ali srećom nije. Pritisak mu je zbog bolova užasno visok i teško ga lijekovima vraćaju u normalu. Iako je teško svi se borimo, posebno on, znate već njegovo legendarno “Odustat ćemo Nikad”- podsjeća ona.

  Jelena Jovanović kaže da su ljekari divni, požrtvovani, da daju sve od sebe do posljednjeg atoma snage. Iako je, kaže, njima posebno teško, hrabro nose teret odgovornosti i ona vjeruje da će oni naći izlaz iz pakla u kojem se njen suprug i cijela njihova porodica nalaze.

  – Pregledali su ga kardiolozi, pulmolozi, neurolozi, gastroenterolozi, radiolozi. Dr Đukić je veoma posvećen tome da se nađe dijagnoza. Čak su konsultovani ljekari sa drugih klinika – kaže Jelena Jovanović.

 • Život promijenjen za 180 stepeni

  Cijela porodica Jovanović pati kada pročitaju kako je Čedomir bio nemaran.

  – Uostalom i prije korone je čitavog života vodio računa o zdravlju, teško je podnosio svaku povredu, ne samo zato što ga je odvajala od planina, ronjenja, njegovog načina života već i zbog toga što nikad nije mogao da podnese činjenicu da drugima time pravi probleme i predstavlja teret. U kući je to posebno izraženo. Uostalom, po izlasku iz bolnice poslije preležane korone javno je govorio da je snagu za preživljavanje pronalazio u djeci, meni, prijateljima i svima kojima je postao briga umjesto da on o nama brine – zaključuje Jelena Jovanović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje