Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Isa Mustafa podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke

Preuzmite sliku

Predsjednik Demokratskog saveza Kosova (LDK) Isa Mustafa podnio je ostavku na tu poziciju zbog loših rezultata na jučerašnjim prijevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Mustafa je nakon sastanka Predsjedništva LDK- saopštio da se povlači sa pozicije predsjednika jer kao čelni čovjek snosi objektivnu odgovornost za izborni rezultat.

„Informisao sam Predsjedništvo da ću sazvati Skupštinu LDK-a za izbor novog predsjednika za kratki vremenski period. Prema statutu imamo 60 dana da to uradimo, ali uradit ćemo to mnogo brže kako bi LDK uskoro dobio novog predsjednika”, kazao je Mustafa.

Naveo je da želi da očuva LDK i da ga vrati kao jaku političku snagu, dodaje Anadolija. Isa Mustafa je od 2010. godine bio na čelu LDK-a. Ova stranka je na izborima zabilježila najlošiji rezultat do sada, sa samo 13,12% osvojenih glasova i zauzima treće mjesto.

LDK-a je na prošlim parlamentarnim izborima u oktobru 2019. bio druga partija sa 24,55%  glasova birača i imao je 28 zastupnika u Skupštini Kosova.

Analitičari ocjenjuju da su građani kaznili LDK zbog rušenja vlade premijera Albina Kurtija prošle godine, sa kojim su bili u koaliciji, nakon manje od dva mjeseca. (Aljazeera)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje