Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

“Humanitarac” iz Hrvatske novac iz dobrotvorne akcije spiskao na k**ve, kocku i drogu

Preuzmite sliku

Porodica Sigur iz Glinske Poljane u Hrvatskoj je, uz bolest s kojom se nosi, u prošlogodišnjem zemljotresu ostala i bez doma. U valu dobrote na njihov prag stiglo je i udruženje iz Kaštela.

“Obećali su da će pokrenuti akciju za nas, da će prikupit sredstva i da će nam pravit kuću, znači novu, ova bi se maknula i pravila bi se druga”, ispričala je Marija Sigur za emisiju Provjereno Nove TV.

Nekoliko udruženja iz Kaštela pomogli su im očistiti zatrpani bunar, riješiti pitanje vode, a napravljena je i procjena za obnovu kuće.

Pokrenuli su humanitarnu akciju. No, iako je prema prvim procjenama trebalo biti skupljeno oko 200.000 kuna, uprkos dobrom odazivu skupljeno je oko 55.000 kuna.

“Zvali su me iz Vukovarsko-srijemske županije da udruga Slavonsko srce Tovarnik sa sjedištem u Tovarniku ima višak sredstava koji su skupili”, ispričao je Ivica Vidović, predsjednik Hvidre Kaštel.

Humanitarnoj udruzi “Slavonsko srce” ostao je višak sredstava u jednoj humanitarnoj akciji, a prema zakonu, novac se mora prebaciti na račun prve iduće humanitarne akcije istog tipa.

No, umjesto transfera – šok. Šef humanitarne udruge iz Tovarnika je taj novac potrošio.

“Na početku pokretanja akcije nisu nam rekli da moramo taj novac dati drugima. Tad sam ja poludio i nisam jednostavno htio dati novac nikome nego sam ga nenamjenski potrošio – rekao je i otkrio na što ih je potrošio: “Na kocku, drogu i kurve!”

Svjestan je, kaže, da je počinio krivično djelo i spreman je odgovarati, a otkriva i razlog zbog koje je potrošio novac: ”Bio sam frustriran! Stid me je, ali dokazao sam da oni koji igraju se bogova po županijama nisu svemogući!”

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje