Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Zagreb pod sve strožim mjerama zaštite

Preuzmite sliku

Štab civilne zaštite najavio je uvođenje još rigoroznijih mjera koje će podrazumijevati kažnjavanje građana koji krše mjere prevencije širenja koronavirusa od kojeg je u Hrvatskoj, prema posljednjim informacijama, zaraženo 168 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Grad Zagreb pod sve rigoroznijim je mjerama čija je svrha prevencija širenja koronavirusa. Postepeno se zbog koronavirusa ukida međugradski prijevoz autobusima i vozovima, a od ponedjeljka se u Zagrebu reducira i gradski prijevoz tramvajima i autobusima.

Policija počinje nadzirati gradske ulice i upozoravati skupine veće od pet osoba koje ne održavaju socijalnu distancu, gradski parkovi i dječja igrališta su zatvoreni, kao i sve trgovine osim onih koji prodaju potrepštine neophodne za osnovno funkcioniranje građana. Crkve i džamije poručile su vjernicima kako do daljnjeg nema vjerskih okupljanja, pogrebi i svadbe odvijaju se u krugu najuže obitelji.

Na Glavnoj željezničkoj stanici preostalo je nekoliko putnika koji čekaju prigradske vozove. Na ulicama Zagreba sve manje je građana, posebno onih iznad 65 godina starosti, a sve više je onih koji nose zaštitne maske i kreću se jedni od drugih na razmaku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,