Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Velike zagrebačke fontane nude bijeg od vrućina (FOTO)

Preuzmite sliku

Novoizgrađene fontane na Aveniji Većeslava Holjevca jedina su utjeha od vrućine Zagrepčanima preostalima u gradu, posebno najmlađima. Iako je većina negdje na odmoru na moru, fontane uredno održavaju radnici komunalnog poduzeća Zrinjevac, javlja Anadolu Agency (AA).

Novoizgrađeni kompleks fontana na Aveniji Većeslava Holjevca, preko puta Nacionalne i sveučilišne biblioteke (NSB) tek je nedavno službeno otvoren. Uz dvije postojeće, u park fontana dodane su još tri velike fontane koje noću svijetle raznim bojama, ovisno o prigodi. Nove tri fontane koštale u zagrebački proračun 28 milijuna kuna (3,7 miljuna eura).

Zagrepčani su bili podijeljeni oko njihove izgradnje. Dok su jedni smatrali kako se radi o preskupom i nepotrebnom kompleksu fontana, drugi tvrde kako su fontane na ulazu u grad lijepe, kako privlače turiste i izdižu Zagreb kao hrvatsku metropolu.

Zbog toga, neki ih nazivaju i “Bandićeve fontane” jer je zagrebački gradonačelnik inzistirao na njihovoj izgradnji unatoč mnogim protivljenjima.

Vrućine u gradu su prave ljetne, tako da svježina visokih slapova, koji se povremeno izdignu iz zemlje, nudi osvježenje, posebno najmlađima.

Iako je kupanje i stajanje pod visokim stupovima vode koje bacaju snažne pumpe dozvoljeno, uz fontane stoji natpis da svatko tko ulazi u fontane čini to na vlatitu odgovornost.

Radnici komunalnog poduzeća Zrinjevac, pored visokih temperatura, obilaze teren oko fontana, kose i sakupljaju travu, kako bi novoizgrađeni kompleks fontana bio predstavljen u svom najboljem izdanju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,