Četvrtak, 6. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Hrvatska: Policija na studentskoj zabavi pronašla zaraženog muškarca

Preuzmite sliku

Pripadnici zagrebačke Policijske uprave sproveli su raciju u studentskom udruženju gdje su zatekli i legitimisali 64 osobe, od kojih je za jednog 31-godišnjaka utvrđeno da ima izrečenu mjeru covid liječenja u kući.

Policija je raciju sprovela protekle noći u saradnji sa Štabom civilne zaštite u studentskom udruženju u Gundulićevoj ulici.

Svim zatečenim osobama će u redovnom postupku biti izdati prekršajni nalozi u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, prenose hrvatski mediji.

Oni se nisu pridržavali epidemiološke mjere zabrana održavanja svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu, a niko od zatečenih osoba prilikom ulaska policijskih službenika nije koristio zaštitnu masku.

Protiv djevojke (25) i mladića (26), odgovornih osoba u Udruženju studenata, kao i protiv 31-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da ima izrečenu mjeru covid liječenja u kući, biće podnesene krivične prijave zbog krivičnog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,