Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

HGSS obustavio potragu za Marijanom Seifert: “Pretražili smo sve, dalje je preopasno”

Preuzmite sliku

Pretražili smo sve što je bilo zanimljivo i što nije bilo opasno za naše ljude. Došli smo do slapova koji su vrlo opasni, no daljnju potragu nastavlja policija, rekao je pročelnik Josip Granić

Nakon što se HGSS tokom vikenda uključio u potragu za nestalom Marijanom Seifert, bivšom pobjednicom Big Brothera 2011. godine, za Story.hr su u ponedjeljak otkrili da obustavljaju potragu zbog nesigurnog terena.

Pretražili smo sve što nije bilo opasno za naše ljude, dalje preuzima policija

– Pretražili smo sve što je bilo zanimljivo i što nije bilo opasno za naše ljude. Došli smo do slapova koji su vrlo opasni, no daljnju potragu nastavlja policija. Ako bude bilo potrebe mi ćemo se ponovno angažirati – rekao je pročelnik Josip Granić.

Na terenu je jučer bilo 12 spašavatelja HGSS-a iz stanica Zagreb, Karlovac, Gospić i Bjelovar, od čega šest ronioca s dva čamca i jednim dronom. Ronioci su, uz područje oko Mosta, pregledali i šest teglenica na obali Save. Jučerašnja potraga nije dala nikakve nove tragove niti informacije, a Granić dodaje i da je rijeka Sava teška za pretragu, s obzirom na to da je riječ o brzoj i mutnoj rijeci.

Glasnogovornica ureda načelnika Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti rekla je za Story.hr da potraga traje intenzivno svim raspoloživim ljudskim i tehničkim resursima.

Marijanu intenzivno traže danima

Policija i ostale službe intenzivno tragaju za Marijanom već pet dana, a potraga je danas ušla u šesti. Majka dvoje djece nestala je u noći s utorka na srijedu kad se udaljila iz svog obiteljskog doma u Lastovskoj ulici na zagrebačkoj Savici.

Preko vikenda se u potragu uključio HGSS te su spasioci intenzivno pretraživali dijelove Save fokusirajući se na dio oko Mosta mladosti gdje je na sredini mosta slučajni prolaznik pronašao Marijaninu torbicu u kojoj se nalazio i njezin mobitel.

– Nedaleko odavde se nalaze slapovi koji udaraju u betonsku prepreku iz koje također vire žice, to je jako opasno za ronioce – objasnili su nam spasioci u nedjelju.

Zbog opasnosti na terenu ronioci i spasioci danas su se morali povući i prepustiti daljnju potragu policiji.

Marijanu su njezini roditelji posljednji put vidjeli za Uskrs kad su ju posjetili u Zagrebu. Njezino dvoje djece, suprug, roditelji, sestra i svi prijatelji s nestrpljenjem iščekuju bilo kakve informacije vezane za Marijanu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje