Ponedjeljak, 6. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Gradonačelnik Nikšića saslušan zbog negiranja genocida u Srebrenici

Preuzmite sliku

Predsjednik Općine Nikšić Marko Kovačević saslušan je u Višem državnom tužilaštvu, po krivičnoj prijavi Demokratske partije socijalista (DPS), zbog izjave u kojoj je negirao genocid u Srebrenici.

Kovačević je svoj stav saopćio u jednom televizijskom gostovanju, dan nakon što je Skupština usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

DPS je tada pokrenuo i inicijativu za njegovu smjenu, ali su odbornici nikšićkog parlamenta, glasovima predstavnika vladajuće većine, krajem jula odbili prijedlog da se raspravlja o inicijativi za razrješenje predsjednika Općine.

– Sad je jasno da je DPS Rezoluciju u parlamentu Crne Gore glasao da bi se sa svojim saveznicima kroz nju obračunavao sa svojim političkim protivnicima i srpskim narodom u Crnoj Gori i regionu-, kazao je Kovačević nakon saslušanja.

– Sve ovo se dešava, a da pritom za 400.000 protjeranih Srba iz Hrvatske i 200.000 protjeranih Srba iz Sarajeva, kao i za neprebrojane hiljade pobijenih Srba u tom ratu nema nikakve pravde, niti su zločinci kažnjeni – stava je Kovačević. (Pobjeda.me)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje