Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Građani Srbije masovno ljetuju u Albaniji, noćenje za dvoje 50 KM, nema testiranja ni karantina

Preuzmite sliku

Sve je izvjesnije da srpski turisti ovog ljeta neće uopšte ljetovati u Grčkoj, jer danas se pojavila vijest da će zabrana ulaska za državljane Srbije trajati najmanje do 15.avgusta, a vjerovatno i do septembra, piše Noizz.rs.

Albanija sa druge strane ne zahtijeva ni test, a ni karantin. Ne samo to, cijene su, kako javljaju turisti, više nego pristupačne, a i uslugom su svi zadovoljni.

Većina ljudi koji se zapute u Albaniju to rade u sopstvenoj režiji, bez agencija, a pretragom cijena smeštaja na popularnim sajtovima naći ćete da je više nego pristupačno.

Tako smještaj za dvoje po danu u Sarandi možete da nađete i po cijeni od 30 dolara, za razliku od ponuda u Srbiji koje su toliko poskupjele da za nekoliko dana “kod kuće” možete da isfinansirate ljetovanje na nekoj egotičnoj destinaciji.

Samo, fora je u tome što Albaniju kao prihvatljivu opciju niko nije očekivao. Sjećamo se vremena kad smo odlazili u turističke agencije gdje su pokušavali da nam uvale vikend u Tirani od kojeg smo bježali kao đavo od krsta, i ne možemo da ih povežemo sa ovim što se sada dešava. Izgleda je korona turizam tu da nas iznenadi i dobro prodrma sve predrasude kojima smo se prije vodili.

Inače, po trenutnim informacijama, trenutno iz Srbije bez testova i karantina može da se putuje u samo 18 zemalja, a to su: Albanija, Belorusija, BiH, Egipat, Jamajka, Republika Kongo, DR Kongo, Maldivi (posjetiocima će na aerodromu biti vršeno mjerenje temperature i opšti pregled; ukoliko se utvrde simptomi COVI-19, biće urađen PCR test), Meksiko, Oman (prilikom slijetanja se mjeri tjelesna temperatura putnika i eventualno se upućuju u karantin oni putnici sa simptomima bolesti), Palau, Pakistan, San Marino, * SAD (Ne mogu da uđu lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Kini, osim Hong Konga i Makaoa, Iranu), 26 zemalja Šengen zone, V. Britaniji i Brazilu. Pod boravkom se smatra i tranzitiranje kroz međunarodnu zonu. Imajući u vidu da savezne države imaju pravo donošenja sopstvenih propisa, uglavnom su sve države relaksirale zabrane ulaska tj. obaveze karantina ili negativnog testa”, Tanzanija, Turska, Centralnoafrička republika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,