Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dritan Abazović o dešavanjima u Crnoj Gori: Prepoznajem nacionalizam na svim tim okupljanjima

Preuzmite sliku

Između ostalog, on navodi da se ne smije dovoditi u pitanje sve ono što je volja građana

Predsjednik Građanskog pokreta URA (Ujedinjena reformska akcija) Dr. Dritan Abazović danas je govorio za N1 televiziju.

Na ovoj funkciji predsjednika je od aprila 2017. godine. Poslanik je 26. saziva Skupštine Crne Gore. Žestoki je kritičar režima Mila Đukanovića ali jednako je kritičan i prema prosrpskoj opoziciji.

– Bit će vremena za slavlje sada je vrijeme da se fokusiramo i donosemo prave odluke. Mala grupica ljudi može da izazove lavinu stvari koje ni mi htjeli da se vidi. Ovo su važne odluke i moramo svi biti zadovoljni odlukom koja bude donosena. Prepoznajem nacionalizam na svim tim okupljanjima. Nadam se da će neka buduća vlast više posvetiti nekoj općoj emancipaciji. U svakom slučaju su građani pobjednici. Mislim da niko nije gubitnik, svaka naredna promjena u Crnoj Gori bit će bolja– istakao je Abazaović.

Između ostalog, on navodi da se ne smije dovoditi u pitanje sve ono što je volja građana.

– Osuđujem sve nacionalističke ispade sa bilo koje strane. Mislim da je naša uloga i važnost poruka je da pokušamo da ne dozvolimo da neki neodgovaran pojedinac ili grupa učini nešto što bi bilo neprimjenjeno- kazao je Abazović.

Lako smo dogovorili ta četri principa, kazao je Abazović, istakavši da bez tih principa ne bi bilo ni dogovora.

– Pitanje NATO, pitanje oko Kosova nije bilo nikakvih problema i nadam se da će tako ostati. Sve one naše međunarodne obaveze će se nastaviti primjenjivati bez ikakvih smetnji– zaključio je Abazović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje