Ponedjeljak, 18. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dragan Marković Palma dao iskaz u policiji o optužbama za podvođenje

Preuzmite sliku

Predsjednik stranke “Jedinstvena Srbija” Dragan Marković Palma izjavio je 13. maja da je u Policijskoj upravi u Jagodini dao iskaz povodom, kako je rekao, “lažnih navoda” za podvođenje djevojaka i maloljetnica na “žurkama” u Končarevu i Jagodini.

Marković nije naveo da li je iskaz dao po nalogu tužilaštva ili po svom nahođenju.

Marković je, kako se navodi na sajtu stranke “Jedinstvena Srbija”, 13. maja gostujući na TV Pink najavio da će dati izjavu policiji.

On je u pisanoj izjavi, koju je proslijedila gradska uprava u Jagodini, naveo da je iskaz dao povodom navoda Branislava Radosavljevića, za koga tvrdi da je “zaštićeni svjedok” na čije tvrdnje se oslanja optužba o podvođenju koje je iznijela potpredsjednica opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić i potpredsjednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić.

Marković je naveo da su posljednje tvrdnje koje je iznela Tepić laž. Naime, potpredsjednica SSP Marinika Tepić je 12. maja na konferenciji za novinare iznijela tvrdnje da se u telefonu Palminih saradnika nalaze fotografije maloljetnih djevojaka.

 • “Istina je da je prošle godine sestra od strica jednog opozicionara u Jagodini, a kojoj ne želim da pominjem ime, prijetila direktorki Centra za socijalni rad Biserki Jakovljević, da će objaviti slike njene nage maloljetne ćerke. Nakon toga je Biserka Jakovljević tužila Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal tu osobu koja je ucenjivala i policija je po nalogu suda privela tu osobu, pritvorila i oduzela joj mobilni telefon, u kome je pronašla slike koje pominje Marinika Tepić”, naveo je Marković.

  Tepić je na konferenciji za medije 19. aprila prvobitno objavila video svjedočenje anonimnog bivšeg radnika hotela “Alfa” u Končarevu kod Jagodine u centralnoj Srbiji, koji je rekao da je prisustvovao podvođenju maloljetnih djevojaka na žurkama Dragana Markovića.

  Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 20. aprila predmet povodom navoda da je Marković podvodio maloljetnice.

  Tri dana kasnije, 23. aprila, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je da ovaj predmet izmjesti iz Jagodine i za postupanje ovlasti Više javno tužilaštvo u obližnjem gradu Kraljevu.

  Palma je najavio tužbu protiv Marinike Tepić 9. maja.

  On je inače predsjednik Skupštine opštine Jagodina i poslanik u Skupštini Srbije. Njegova stranka “Jedinstvena Srbija” je partner Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića i učestvuje u koalicionoj vladi koju predvodi Srpska napredna stranka Aleksandra Vučića. (RSE)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje