Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Došli na odmor na Krk, a kuće koju su unajmili tamo nije bilo

Preuzmite sliku

Njemica Kirsten Reiß (50) i njen suprug Andreas te njihova dva sina stara 15 i 6 godina razočarali su se kad su došli na odmor u Hrvatsku. Ustanovili su da kuće u kojoj su trebali ljetovati nema.

Porodica je preko eBaya na Krku našla apartman s pet soba u blizini plaže, a cijena je bila povoljna. Kaucija je bila 100 eura, a ubrzo su isplatili i preostalih 1050 eura. Povoljna cijena za tri sedmice u julu nije im bila sumnjiva. Kada su došli na Krk shvatili su da je riječ o prevari. Nazvali su lažnog iznajmljivača, također Nijemca imena Marcel koji im je tada rekao da je na jednom drugom jadranskom otoku, ali da uskoro stiže s ključevima. Porodici je tada bilo jasno kako Marcel ne može tako brzo doći s jednog otoka na drugi, prenosi 24sata.hr.

“Sve je izgledalo tako ozbiljno. Fotografije kuće bile su vrlo profesionalno napravljene, na sve upite promptno smo dobivali odgovore, pa čak i niz savjeta o tome gdje unajmiti brodić i slično“, rekao je Andreas za Bild.

Nisu jedini nasjeli: Ukupno ukrao već 45.000 eura

Slučaj je preuzela njemačka policija. Ustanovili su da kuća koja se “iznajmljuje” turistima nalazi u Puntu, ali da se nudi za prodaju za 800.000 eura. Policija je utvrdila da porodica Reiß nije jedina koja je nasjela na prevaru. Marcel je, sumnjaju, dosad prodao četrdesetak ljetovanja širom Mediterana i ukrao ukupno 45.000 eura. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,