Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Detalji slučaja u Umagu: Dijete na suncu u autu ostavili majka, baka i djed, vatrogasci objavili snimak spašavanja

Preuzmite sliku

Nad njemačkim državljanima provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete pa su kazneno prijavljeni nadležnom državnom tužilaštvu

Umaška policija u saradnji s ispostavom Buje završila je kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47, 48 i 22 godine koji su jučer u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili sedmomjesečnu djevojčicu, saopštila je istarska policija.

Vezano | Hrvatska: Vatrogasci spašavali bebu iz auta, roditelji u kolicima vozali psa

Policija ih sumnjiči za kazneno djelo povrede djetetovih prava, a nezvanično se saznaje da se radi o majci te baki i djedu djevojčice.

Policija je u srijedu oko 12,30 sati zaprimila dojavu da je na parkiralištu na obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu “golf” njemačke registracije zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije povrijeđeno.

Nad njemačkim državljanima provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete pa su kazneno prijavljeni nadležnom državnom tužilaštvu.

Nezvanično se saznaje kako su vatrogasci Javne vatrogasne jedinice Umag jučer u 12.54 sati dobili poziv policije za intervencijom nakon što je sedmomjesečna djevojčica, dok je vanjska temperatura zraka bila oko 30 stepeni Celzija zatečena u zaključanom automobilu, gdje je beba sigurno bila sama barem 45 minuta.

Na Facebook stranici Vatrogasne jedinice Umag objavljen je i snimak spašavanja djeteta.  Vatrogasac je ušao kroz razbijeni prednji prozor. “Dobro je da plače”, čuje se kako kaže neko od očevidaca. Nakon nekoliko trenutaka vatrogasac izvlači dijete koje plače i nosi ga u hlad.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,