Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bruka na granici Bregana: Uhapšen pijanist a ovo je ‘bomba’ zbog koje su mu stavili lisice

Preuzmite sliku

Policija nije objavila nikakve pojedinosti, ali komercijalna televizijska stanica POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava

Oko 11.40 ponovno je pušten saobraćaj preko graničnog prelaza Bregana koji je oko sat i po bio zatvoren zbog pronalaska sumnjivog predmeta u koferu Flixbusa koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju. Sumnjivi predmet je bio, kako pišu slovenački mediji, štimer za klavir.

HaK je prvo objavio kako je zbog policijskog postupanja prekinut saobraćaj na graničnom prelazu Bregana u oba smjera. Saobraćaj je preusmjeravan na granični prelaz Bregana Naselje.

Vezano | Granični prijelaz Bregana zatvoren: U koferu u Flixbusu nađena bomba, pritvoren ruski državljanin 

Policija nije objavila nikakve pojedinosti, ali komercijalna televizijska stanica POP-TV objavila je da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je u Flixbusu koji je iz Hrvatske ulazio u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.

Kovčeg s navodnom bombom je bio izoliran, a muškarcu koji je vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV, piše Index.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , ,