Petak, 3. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Uviđaj zbog smrti djevojke u Zagrebu trajao satima, cijela priča je čudna, priveden državljanin BiH

Radoje R.., 30-godišnji državljanin BiH s prebivalištem u Hrvatskoj, priveden je zbog smrti maloljetne djevojke čije je tijelo pronađeno u subotu ujutro u zagrebačkom naselju Sopot. Tijelo 16-godišnje djevojke nađeno je pred podrumom jedne zgrade, a bilo je umotano u tepih.

Međutim, tu leži prva nepoznanica u ovom slučaju. Naime, nije jasno koja je uloga 30-godišnjaka u cijeloj priči. On je, naime, negirao da ju je ubio. Policiji je kazao kako je s djevojkom bio u stanu u petak navečer. Zaspao je, a kad se probudio, kako je ispričao, djevojka je već bila mrtva.

Druga nepoznanica je uzrok smrti. Još nije jasno kako je tačno maloljetna djevojka umrla. Nalazi bi trebali utvrditi je li djevojka bila pod utjecajem opijata.

Ali, možda i najveća nepoznanica je kako se tijelo djevojke našlo u zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od stana u kojoj je Radoje R. u petak navečer boravio s djevojkom.

Djevojka je bila zamotana u tepih i ostavljena pred podrumom u zgradi u Zemljakovoj ulici. Umrla je u stanu u Šenovoj. Zasad nije jasno kako je i kad tačno tijelo preneseno te je li muškarac imao pomagača s obzirom na to da nije lako prenijeti tijelo umotano u tepih.

Više od šest sati trajao uviđaj u stanu

Podsjetimo, beživotno tijelo djevojke umotano u tepih pronađeno je u subotu ujutro oko 7 sati na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Tijelo djevojke ležalo je na stepenicama s glavom prema dolje, piše Index.hr.

Više od šest sati muškarac koji je uhapšen zbog sumnjive smrti 16-godišnje djevojke u novozagrebačkom naselju Sopot proveo je tokom nedjelje s istražiteljima na uviđaju u svom podstanarskom stanu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,