Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

24 sata performansa: Uprkos kiši i lošem vremenu, dva umjetnika i dalje stoje zagrljeni u centru Zagreba

Preuzmite sliku

U Zagrebu je uprkos lošem vremenu nastavljen performans Studija jednog zagrljaja.

Umjetnici Igor Zenzerović i Bojan Ban i dalje stoje zagrljeni na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Pošto u Zagrebu od jutra pada kiša, umjetnici sad stoje pod kišobranom, a dobili su i jakne.

Vezano | Performans u Zagrebu: Biće zagrljeni 24 sata, neće jesti niti ići na WC 

Podsjećamo, od jučer u podne dva muškarca stoje zagrljeni u centru Zagreba. Zenzerović kaže da je cilj performansa istražiti blisku prisutnost dva muška tijela u javnom prostoru.

 • Performans prvi put izveo u Beogradu

  Ovo nije prvi put da Zenzerović izvodi ovaj performans. Krajem prošle godine grlio je jednu Srpkinju, Natašu Milojević, u centru Beograda. 

  “Oni su kontaktirali nas pet djevojaka da vide koja bi htjela učestvovati, a pristala sam ja i još jedna djevojka. S obzirom na to da je ona morala otputovati, ostala sam ja”, ispričala je tad Nataša kako je došlo do saradnje.

  “Lajtmotiv svega ovoga je neka nada, nada da nešto što nije mračno i teško može potrajati. Gledam svoj rad u posljednjih 10 godina i sve što izlazi je užasno crno, tako da mi je trebalo nešto što ima svijetlu točku, što daje nadu da će se nešto možda promijeniti”, dodala je i naglasila da joj se čini da su dojmovi građana bili izuzetno pozitivni. (Index.hr)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,