Subota, 6. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ispovjest djevojčice (14): Djevičanstvo djece prodaju bogatašima (FOTO)

Kambodža je jedna od najsiromašnijih zemalja svijeta, a prodavanje djevičanstva jedan je od načina na koji mnogi pokušavaju zaraditi. No, djevičanstvo ne prodaju odrasle djevojke, već svoju djecu pedofilima u ruke predaju njihovi roditelji, i to nerijetko za nekoliko dolara.

Javnost je šokirala priča o Danet iz ruralnog područja u okolini Pnom Pena koja danas ima 14 godina. Živi u kući na drvenim stubovima s roditeljima i još osmero braće i sestara. Kuća nema ni zidove. Kada je imala 10 godina, bila je predata danima na milost i nemilost britanskom pedofilu. Majka je silovatelju prodala za 750 dolara sedmično.

Michael Leach, (54), njen zlostavljač i bivši savjetnik u vladi, danas je u zatvoru. Osuđen je na 12 godina.

– Nadam se da će tamo ostati zauvijek. Bio je okrutan – kaže Danet.

 • majkl-lic
 • Michael Leach: Osuđen na 12 godina zatvora

  Prvi dan djevojčicu je Majklu odvela majka, a drugi dan to je uradio otac.

  – Nisam željela ići, ali morala sam, zbog svoje porodice. Nisam razumjela šta mi je govorio, ali sam shvatila da želi da se skinem. Nisam ljuta na svoju majku. Siromašni smo i u dugovima. Zato me je prodala – govori rezignirano Danet.

  Otac radi kao taksista na motoru i zarađuje pet dolara dnevno. Prodaja njene nevinosti bila je način da se nahrani devetero djece. No, on kaže da to više neće napraviti nijednom svom djetetu.

  Trgovanje djevičanstvom je veliki problem u Kambodži protiv kojeg se bore uglavnom samo nevladine organizacije.

 • kambodza111
 • Problem je i što policija ne radi svoj posao. U zemlji u kojoj je seks tradicionalno predmet i sredstvo trgovine nisu educirani ni obučeni kako se boriti protiv toga, a policija nema sredstva za borbu protiv trafikinga, prenosi Dnevni avaz.

  Vjeruju da će im seks s djevicom donijeti zdravlje

  Bogati Azijci vjeruju da će im seks s djevicom donijeti dobro zdravlje, sreću, pa čak i izliječiti bolesti kao što je AIDS.

  Djevice se mogu „nabaviti“ u bordelima i karaoke barovima, ali posrednici često idu po selima i ciljano obilaze najsiromašnije porodice te kupuju njihovu djecu za bogataše. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,