Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Vlasnik hotela potajno snimao goste

Preuzmite sliku

Cure detalji skandala na Halkidikiju u Grčkoj, gdje je otkriveno da je vlasnik hotela u Grčkoj postavio kamere u hotelske sobe.

On je suočen s optužbama da je u svom smještaju postavio skrivene kamere koje su ilegalno snimale intimne trenutke gostiju, piše Hellas.

Muškarac koji je prošlog ljeta s porodicom boravio u hotelu progovorio je o šoku koji je osjetio kada je saznao da su privatni trenuci njegove porodice možda snimljeni bez njegovog znanja ili pristanka.

Opisuje kako je djetetu mijenjao pelene i kako je dijete dugo bilo golo u sobi, a onda je otkrio da je kamera sve snimila.

Otac je objasnio da je na noćnom ormariću pored njihovog kreveta pronađen crni uređaj koji je izgledao kao punjač za mobitel, s USB priključkom, i koji je snimao njihove privatne trenutke.

Hotel je imao ukupno šest skrivenih kamera koje su snimale video i audio u hotelskim sobama.

Izjavio je da je na početku bio impresioniran hotelom koji ima sve pogodnosti hotela s pet zvjezdica po razumnoj cijeni te je čak čestitao vlasniku.

Skandal je otkriven kada je par koji je odsjeo u hotelu podnio prijavu policiji u Solunu.

Istraga grčke policije pokrenuta je nakon pritužbe mladog para koji je krajem septembra 2022. godine pronašao kameru u sobi u kojoj je proveo noć.

Par je besplatno ugostio vlasnik hotela kao nagradu za saradnju s hotelom prošlog ljeta. No ženin partner, inače električar, otkrio je skrivenu kameru u njihovoj sobi i prijavio je policiji.

Par je rekao da kamera neprestano snima slike i zvuk njihovih pokreta. Skandal je izazvao zabrinutost zbog privatnosti i naglasio potrebu za strožijim propisima za zaštitu prava gostiju u hotelima i drugim objektima.

Tokom istrage utvrđeno je da je 34-godišnjak snimao 27 osoba, većinom grčkih i stranih turista, od kojih je 13 osoba identifikovano.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje