Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uputstvo za “vrhunski halal seks” uzburkalo Veliku Britaniju

Preuzmite sliku

Muslimanke u Velikoj Britaniji hvale novu knjigu čija tema je kako imati “vrhunski halal seks”.

Knjiga pod naslovom “Muslimansko seks uputstvo: Halal vodič za vrhunski seks” (The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to Mind-Blowing Sex), objavljena prošle nedelje, odmah je uzburkala mulimansku zajednicu u Velikoj Britaniji. Autorka, koja je odlučila da ostane anonimna, a predstvalja se psudonimom Um Muladhat, daje muslimankama ljubavne savjete o svemu, od ljubljenja do najboljih poza za seks.

Glavna poruka knjige je da žene mogu da preuzmu inicijativu kada su ljubavni odnosi sa njihovim muževima u pitanju. “Videla sam mnoge muslimanske žene koje se udaju bez stvarne potrebe da nauče nešto o seksu”, rekla je autorka za Gardijan. “Znale su samo za ‘penis u vaginu’, ali veoma malo o tome kako da začine svoj ljubavni život drugačijim pozama i drugačijim stvarima u krevetu. Sve to nedostaje u savremenoj islamskoj literaturi.”

Predsjedavajuća Muslimanske ženske mreže u Velikoj Britaniji Šaista Gohir hvali knjigu zbog činjenice da navodi žene da razgovaraju o seksu. “Krivica koja se vezuje uz seks usađena je kod žene od djetinjstva. Seks im je predstavljen kao nešto prljavo, a ženska seksualnost kao nešto što se kontroliše. Žene stupaju u brak a da nemaju samopuzdanja da kažu ‘Ja ne uživam u ovome’ ili ‘Ja hoću to'”

“Krajnje je vreme da se o seksu otvorenije razgovara”, zaključuje Gohir. (b92)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje