Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Turisti prestravljeni: Srbin zemljaku prerezao grlo na balkonu zgrade u Španiji

Preuzmite sliku

Napad u poznatom španskom ljetovalištu Costa del Sol šokirao je cijeli svijet. Naime, kako navode lokalni mediji, srpski državljanin je zemljaka umalo zaklao na balkonu jedne zgrade.

Manijak je vezao muškarca za ogradu terase i prerezao mu grlo, dok su jezivu scenu posmatrali brojni prestravljeni turisti. Policija je uspjela brzo da stigne u stambeni blok, prenosi Kurir.rs.

– Odjednom sam čuo da se nešto događa i vidio sam ljude kako trče ka obližnjem baru. Vikali su da neki muškarac ima nož, a kad su svi pogledali gore, vidjeli su da je krvavi muškarac bio zavezan na balkonu – rekao je jedan svjedok.

Jedan britanski par koji je odsjeo u istoj zgradi pozvao je policiju i Civilnoj gardi predao ključeve apartmana. Tako su specijalci uletjeli na sprat u kome je bio i napadač. Policajci su pokušali da smire pomahnitalog čovjeka, a dok je jedan od njih pregovarao sa njim, drugi je ušao u stan i razoružao ga. Napadač je tada nož bacio na terasu, a imao je i nekoliko mobilnih telefona.

– Sve je moglo grozno da se završi. Kada sam vidio muškarca prekrivenog lica, mislio sam da će da ubije – rekao je Phillip Day, Britanac koji godinama živi u španskoj Esteponi.

Jedna žena, koja radi u tom kraju, kaže da je žrtvu viđala ranije i da se činio “kao da je fin čovjek”.

Za sada se ne zna koliki je stepen njegovih povreda, a nalazi se u bolnici.

– Muškarac sa nožem je izgledao kao manijak, kada ga je policija odvlačila smijao se i namigivao ljudima… Bilo je veoma čudno – rekao je još jedan svjedok. (Kurir.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,