Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Stravična noć u parku u Berlinu: Dok su jedni grupno silovali 27-godišnjakinju, drugi tukli njenog momka

Preuzmite sliku

Nakon grupnog silovanja 27-godišnjakinje u Berlinu, u junu ove godine, policija je tek 27. jula objavila kako je uhapšen 22-godišnji državljanin Somalije.

Mlada žena silovana je u parku Gorlitzer u Berlinu, a njen 27-godišnji partner je pretučen.

Osim da je uhapšen 22-godišnjak, policija nije objavila u kojoj je fazi istraga, te šta je sa ostalim muškarcima koji su silovali mladu ženu i pretukli njenog partnera.

Šetnja para parkom u noći 21. juna završila je noćnom morom. Grupa muškaraca silovala je djevojku, a njenog mladića pretukli.

U saopćenju kojeg su objavili u četvrtak istražitelji su napisali kako, dok su jedni silovali 27-godišnjakinju drugi su raznim predmetima tukli njenog mladića koji je oboren ležao na tlu.

Prvi put od napada koji je šokirao cijelu Njemačku, berlinska policija i Ured općeg javnog tužitelja dali su svoje izjave u četvrtak u zajedničkom saopćenju.

Policija dugo šutjela o slučaju

Zajedničkom saopćenju su prethodile brojne kritike jer je policija dugo šutjela o slučaju. No, niti u najnovijem saopćenju nije detaljno pojašnjeno zašto nisu do sada objavili informacije o tom slučaju. Istražitelji su sve pravdali time kako su htjeli zaštiti žrtve te nisu željeli ugroziti istragu.

– Žrtve mogu biti teško traumatizirane zbog čega je policijski i sudski iskaz često težak teret za one koji su pogođeni. Odluku o svjedočenju trebaju donijeti samostalno i bez bilo kakvog utjecaja – stoji u zajedničkom saopćenju policije i Državnog odvjetništva, objavio je Fenix magazin. (Foto: PrtScn YouTube)

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,