Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Rumunija: Uživo snimao kako automobilom ubija troje ljudi

Preuzmite sliku

Troje ljudi poginulo je na istoku Rumunije kada je muškarac koji je uživo prenosio snimak brze vožnje sportskim automobilom sletio s ceste i uletio u njihov vrt, izvijestila je u ponedjeljak televizija Antena 1.

U nesreći su smrtno stradali trudnica, njezino trogodišnje dijete i 79-godišnja žena. Još je jedna osoba ozlijeđena u vrtu kada je automobil sletio s ceste u nedjelju u naselju Vacareni, 250 kilometara istočno od Bukurešta.

Vozač i putnik u automobilu također su ozlijeđeni. Vozač je pokušao pobjeći, ali brzo je uhapšen. Osumnjičenik je kamerom u automobilu snimao svoju prebrzu vožnju te je uživo prenosio na Facebooku.

Snimanje luđačke vožnje postao uobičajeno

Video prenosi neopreznih vožnji postali su česti u zemljama Balkana te se nesreće redovno događaju. U maju 2018. osmero rumunskih radnika i njihov vozač smrtno su stradali u Mađarskoj u sudaru s kamionom koji je dolazio iz suprotnog smjera dok su se snimali kamerom.

Rumunska vlada najavila je hitno donošenje zakona kojim bi se drastično povećale kazne za ljude koji se igraju s mobitelima u vožnji.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,