Petak, 27. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Riješen je misterij šokantnog videa iz mrtvačnice: Morbidan primjer viralnog marketinga

Preuzmite sliku

Nakon što je video dospio do brojnih portala, u priču se uključila i Ruska državna novinska agencija

Nakon što je u ponedjeljak ujutro ruske društvene mreže preplavio jeziv video iz neke mrtvačnice, a zbog čega se u slučaj moralo uplesti i Ministarstvo zdravstva Tverske oblasti, misterij “mrtvaca” koji je ispuzao ispod plahte riješen je zahvaljujući izvanrednom zapažanju korisnika platforme VKontakte.

Naime, prizor iz mrtvačnice usporedili su sa scenom iz najave nove ruske akcijske serije “Bok opet”, pa došli do tačnog zaključka kako taj viralni video prikazuje glumca Andreja Merzlikina, a ne nekog nesretnog čovjeka kojeg su zabunom proglasili pokojnikom.

Spomenimo, nakon što je video dospio do brojnih portala, u priču se uključila i Ruska državna novinska agencija (RIA), čiji su uposleni uspjeli doći do članova Ministarstva zdravstva Tverske oblasti.

S saopćenju je rečeno kako niti jedna mrtvačnica u Tveru ne izgleda poput prikazane u snimci, a što je i državnu službu navelo na zaključak da je video podvala i(li) morbidan primjer viralnog marketinga.

Vezano | Jeziv video iz mrtvačnice u Rusiji kruži društvenim mrežama: Istina ili marketinški trik, čeka se reakcija Ministarstva

Doduše, uopće ne čudi što su mnogi pomislili kako je u pitanju autentičan zapis, uostalom, tamošnja javnost i lani je ostala zatečena slučajem muškarca (56) iz Nižnji Novgoroda kojeg su zabunom proglasili mrtvim i tri dana držali u hladnjaku!

Vjerovali ili ne, jadničak je to uspio preživjeti!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,