Četvrtak, 26. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jeziv video iz mrtvačnice u Rusiji kruži društvenim mrežama: Istina ili marketinški trik, čeka se reakcija Ministarstva

Preuzmite sliku

O snimku se zasad zna tek toliko da je nastala u Tveru, gradu na zapadu evropskog dijela Rusije

Ruskim društvenim mrežama u ponedjeljak ujutro počeo je kružiti jeziv video iz jedne tamošnje mrtvačnice, a prikazuje muškarca koji je pred jutro ispuzao ispod plahte i ustao sa stola na koji mrtvozornici polažu pokojnike.

O snimkuse zasad zna tek toliko da je nastala u Tveru, gradu na zapadu evropskog dijela Rusije, te da je izvornu verziju zapisa neko anoniman objavio na Telegramovu kanalu, prenosi prve informacije portal SamaraOnline.

Novinar spomenutog portala istaknuo je da u ovome trenutku niko ne zna detalje o čemu je tu tačno riječ, je li zaista neko nesretnoga čovjeka zabunom proglasio mrtvim ili je u pitanju morbidan viralni marketing, možda rad postavljen u svrhu promocije nekog nadolazećeg horor filma…

Uredništvo portala nastavit će pratiti “razvoj situacije”, rečeno je na kraju teksta, dok je snimak u manje od dva sata već desetak puta iskopirana na razne YouTube kanale.

U međuvremenu su kolege s portala 360TV kontaktirale predstavnike Ministarstva zdravstva Tverske oblati, ali im je uskraćen bilo kakav komentar dok se ne utvrdi o čemu je tačno riječ.

Neslužbeno se saznaje da Ministarstvo zdravstva snimak zasad smatra lažnim budući da postoji još jedan zapis, ali drugačijeg potpisa (u toj verziji na dnu stoji GKB-13).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,