Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Potukli se sa prijateljem, napali i policiju: Brat i sestra iz BiH uhapšeni u Linzu

Policijski službenici su dolaskom na adresu zatekli 24-godišnjaka i njegovu 30-godišnju sestru koji su se žestoko svađali s 32-godišnjim prijateljem

Brat i sestra iz BiH uhapšeni su jutros u Linzu nakon prijave komšija da se ispred stana nalazi krv, a iznutra se čuje velika buka.

Policijski službenici su dolaskom na adresu zatekli 24-godišnjaka i njegovu 30-godišnju sestru koji su se žestoko svađali s 32-godišnjim prijateljem koji je hrvatski državljanin, piše Kronen Zeitung.

Komšinica je rekla kako je čula glasne zvukove i vrisku iz svog stana. Policija je pronašla tragove krvi ispred ulaznih vrata, prenosi Klix.

Kada su ušli, pod i namještaj u stanu su takođe bili zaprljani krvlju. Prema povredama koje su imali na licu, utvrđeno je da su se potukli djevojka iz BiH i Hrvat.

Kada su policijski službenici pokušali intervenisati, uključio se i brat koji je zajedno da svojom sestrom napao policajca i udario ga pesnicom.

Uprkos upozorenjima, bh. državljani se nisu smirili pa su privedeni i zadržani u pritvoru u Velsu. Kako piše Kronen Zeitung, istraga je u toku. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje