Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Policijski sat u Njemačkoj: Smijete trčati ili prošetati psa, ali ne smijete voziti automobil

Preuzmite sliku

Izmjene Zakona o zaštiti od infekcija koje je u srijedu usvojio njemački Bundestag ne prestaju zbunjivati stanovnike Njemačke.

Najviše rasprave izazvao je policijski sat koji bi trebao stupiti na snagu u svim njemačkim okruzima s vrijednošću incidencije od preko 100 novozaraženih na 100 hiljada stanovnika.

U tom slučaju bi policijski sat trebao trajati između 22 i 5 sati ujutro, a prema pisanju njemačkog Bilda, odnosi se i na vozače.

– Za vrijeme policijskog sata, samo u iznimnim slučajevima smijete napustiti kuću. To uključuje posao ili posjet liječniku. Možete trčati, prošetati psa ili šetati sami na ulici do 22 sata. No, ne smijete voziti auto bez nekog dobrog razloga. Morate znati da vas policijske kontrole mogu zaustaviti – piše Bild.

U regiji Neckar-Alb (Baden-Württembergu) vrijednost incidencije sada je veća od 100 u okruzima Reutlingen, Tübingen i Zollernalbkreis. Isto tako je i u glavnom gradu države Stuttgartu. U Baden-Württembergu je samo nekoliko okruga na području Schwarzwalda / Baden trenutno ispod 100. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,