Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pas danima ispred bolnice čekao bolesnog vlasnika

Preuzmite sliku

Kada je 14. januara Cemal Senturk vozilom hitne pomoći odveden u bolnicu Medical Park Trabzon u sjeverozapadnoj Turskoj, njegov pas, kuja po imenu Boncuk, pobjegla je iz njegovog stana i krenula za njim do bonice gdje je svaki dan strpljivo čekala.

Osoblje u bolnici je obavjestilo Senturkovu porodicu da je pas došao pred bolnicu, ali čim je Boncuk vraćena kući, ponovo je pobjegla te se vraćala na isto mjesto svaki dan da čeka vlasnika, rekli su iz bolnice za CNN.

Senturkov stan se nalazi blizu bolnice, a njegovoj porodici nije bilo odmah jasno zbog čega pas stalno bježi.

 • “Njegov pas Boncuk slijedio ga je do kapije bolnice i nije želio napustiti to mjesto šest dana dok mu vlasnik nije otpušten”, rekao je direktor odjela za međunarodne pacijente, Murat Ercan.

  “Iako je porodica odvodila Boncuk kući, uspjela je svaki dan pobjeći da čeka pred kapijom bolnice.”

  Nastojeći da utješi svog psa, Senturk je komunicirao s Boncuk kroz prozor tokom boravka u bolnici. No ona nije željela da se pomakne s mjesta.

  Vremenom su radnici bolnice također zavolili psa pa su ga hranili i brinuli o njemu.

  “Cemal Senturk bio je s Boncuk devet godina, a također je izjavio da mu je jako nedostajala tokom boravka u bolnici”, rekao je Ercan.

  “Nakon što je pušten iz bolnice, sreo je svog psa na kapiji”, rekao je, te dodao da se tokom tih šest dana pas ponašao veoma milo i osvojio naklonost kompletnog osoblja.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,