Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Njemačka: Vozač ‘zarobio’ auto svojim kamionom kako bi spasio ženu jer je izgubila svijest

Preuzmite sliku

Ono što se u početku činilo kao saobraćajna nesreća između kamiona i automobila u ponedjeljak ujutro u Neussu, malo kasnije pokazalo se hrabrom akcijom spašavanja 49-godišnjeg profesionalnog vozača.

Uposlenik transportne firme iz Rhein-Kreis Neussa primijetio je automobil u Tucherstrasse koji je nekontrolisano vozio duž zaštitne ograde. Vozač kamiona brzo je procijenio situaciju i shvatio da je žena za volanom očito imala medicinski problem. Kako se ne bi dogodila još gora stvar, upravljao je svojim 30-tonskim kamionom tako vješto da je ‘zarobio” automobil između zaštitne ograde i stražnjeg dijela svog kamiona i zaustavio ga, kako piše Fenix-magazin.

  • Zajedno s drugim sudionikom u saobraćaju, odmah je potom pomogao 57-godišnjakinji iz Dormagena. Žena je očito nakratko izgubila svijest iz još uvijek nepoznatog razloga. Kad su stigli policija i spasioci, žena je već bila pri svijesti i neozlijeđena. Preventivno je odvedena u bolnicu.

    “Jedinstvenim” manevrom upravljanja, 49-godišnjak je uspio zaustaviti automobil između njegovog kamiona i zaštitne ograde. To se može opisati kao herojsko djelo”, rekla je policijska glasnogovornica u Neussu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,