Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Misterij Putinovog kofera: ‘Njegovi tjelohranitelji ga ne ispuštaju iz ruku, to rade od kada je preuzeo vlast‘

Preuzmite sliku

Putinovi tjelohranitelji nose posebne kovčege za prikupljanje izmeta i urina na strana putovanja, a onda ih vraćaju u Moskvu

Ruski predsjednik Vladimir Putin navodno putuje u inostranstvo s timom tjelohranitelja koji skuplja njegov izmet i mokraću u kofer koji se nosi sve do Moskve, a sve iz straha da bi to moglo otkriti previše o njegovom zdravlju, piše Hindustan Times.

Prema članku, koji su dva ugledna novinara prvi put objavila u francuskom časopisu Paris Match, ovaj tim od oko šest ili sedam pripadnika sigurnosnog osoblja Ruske Federalne službe zaštite (FPS) odgovoran je za pratnju ruskog predsjednika do toaleta tijekom njegovih putovanja, a zatim i za skupljanje izmeta u poseban kofer, kako bi zaštitili curenje bilo kakve ‘tajne’ o Putinovom zdravstvenom stanju.

Nagađanja su krenula nakon što je video, koji je na internetu podijelio novinar BBC-ja, postao viralan.

Na viralnom videu vide se dvije osobe kako čuvaju stražu na vratima, dok još dvije osobe izlaze iz toaleta, od kojih jedna nosi kovčeg. Tada izlazi još jedan tjelohranitelj, a za njim Putin, uz još dva čuvara.

Taj je čin prvi put primijećen tijekom Putinovog putovanja u Francusku 2017., a zatim kasnije i 2019., kada je sličan fenomen uočen tijekom njegova putovanja u Saudijsku Arabiju.

Kako navodi The Independent, Putin tu praksu provodi od kad je preuzeo vlast u Rusiji. Cilj je, navodno, sakriti informacije o Putinovom zdravlju i njegovim potencijalnim bolestima od njegovih suparnika.

“Putin se boji mogućnosti da bilo kakve informacije o njegovom zdravlju dođu u ruke stranih obavještajnih službi. On želi projicirati sliku da će vladati Rusijom još jako dugo vremena, kako bi spriječio svaki haos povezan s promjenom vlasti”, rekla je za Fox News Rebekah Koffler, predsjednica Doctrine & Strategy Consultinga i bivša obavještajna časnica DIA-e.

Nagađanja o Putinovom zdravlju su se intenzivirala otkako su se pojavila izvješća da boluje od raka. Glasine o njegovom narušenom zdravlju dodatno su porasle nakon što je američki tabloid New York Post objavio fotografiju na kojoj se vidi kako Putin sjedi s dekom koji mu je prekrivala koljena tokom parade u Moskvi povodom Dana pobjede Rusije. (Jutarnji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje