Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kuhar u njemačkom hotelu s pet zvjezdica otkrio kolika mu je plata

Preuzmite sliku

U ARD-ovoj seriji „Lohnt sich das“ (Isplati li se), 27-godišnji kuhar Niklas otkriva koliko u hotelu s pet zvjezdica mjesečno zarađuje.

Niklas radi u hotelu u Cuxhavenu u Donjoj Saskoj. Mladi kuhar je zadužen za priloge, povrće, supe i vegetarijanska jela.

– Moj posao kuhara je, rekao bih, vrlo stresan jer je psihički i fizički zahtjevan. Dakle, imate puno stresa i nosite dio posla sa sobom doma, rekao je Niklas.

Niklas ističe da se već navikao na rad praznicima te da bi mu pomoć za rad nedjeljom i praznicima olakšali stres, prenosi Fenix-magazin.

– Odmor mi više i nije nešto posebno, rekao je mladi kuhar koji, iako uživa u svom poslu, napominje da ima još prostora za napredak, pogotovo kada je u pitanju plata.

– Puno toga se još mora dogoditi prije nego što budem zadovoljan, uključujući i platu, kaže Niklas.

Mjesečno prima 2.700 eura bruto, s dodatnim satima taj iznos dođe i do 2.790 eura, što mu u konačnici donosi neto prihod od 1.930 eura.

– Jako sam ambiciozan. Za mene uvijek postoji korak dalje, rekao je Niklas.

Kaže da se ne oslanja na napojnice jer one uvijek variraju.

Ipak, Niklas je uvjeren da se njegov rad svakako isplati. Ističe da uživa u svom poslu, da se dobro slaže sa svojim timom te da mu je posao zanimljiv. Iako želi veću plaću, vjeruje da ipak dobro zarađuje, ali njegova ambicija je daleko od zadovoljenja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,