Srijeda, 4. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Izrael uvodi stroge restriktivne mjere zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom

Preuzmite sliku

Izraelske vlasti su zbog naglog rasta broja novozaraženih koronavirusom uvele nove restriktivne mjere koje će na snagu stupiti već sutra, javlja Anadolu Agency (AA).

Zbog pogoršanja epidemiološke slike Vlada Izraela je još proše sedmice počela uvoditi blaže restriktivne mjere i karantine u nekim regijama, a jutros je usvojila novu odluku koja predviđa znatno strožije mjere prevencije širenja virusa.

Novom odlukom vlade, u Izraelu će od sutra od 14 sati biti zatvorene sve fabrike i firme koje nisu od vitalnog značaja za zajednicu.

U većoj mjeri će biti obustavljen i transport ljudi, a u sinagoge će moći ući svega po deset vjernika.

Građanima u Izraelu je od sutra zabranjeno da se od svojih domova udaljavaju više od jednog kilometra. Na ulazima u gradove će biti postavljene patrole kako bi spriječile kretanje ljudi, osim hitnih slučajeva.

Novom odlukom izraelska vlada je na dvije hiljade ograničila i broj učesnika antivladinih protesta koji se već tri mjeseca održavaju ispred jerusalemske rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Restriktivne mjere će na snazi biti do 11. oktobra.

U Izraelu je od početka pandemije COVID-19 koronavirusom zaraženo 206.332 ljudi, a od posljedica zaraze umrlo je najmanje 1.335 oboljelih. Izliječeno je ukupno 148.075 pacijenata, a 667 oboljelih je životno ugroženo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,