Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Erdogan: Oni koji su shvatili da ne mogu zaustaviti Tursku, sada napadaju našu vjeru

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako su oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli napadati nadu, moral i vjeru njegove zemlje u ostvarivanje zadatih ciljeva. 

Erdogan se u turskom glavnom Ankari na iftaru sastao s turskim poduzetnicima, nakon čega je govorio o aktuelnim dešavanjima, između ostalog o turskoj ekonomiji, ali i temi ponavljanja lokalnih izbora u Istanbulu.

– Oni koji su shvatili da nisu u stanju na drugi način zaustaviti Tursku, počeli su napadi našu nadu, naš moral, našu vjeru u ostvarivanje naših ciljeva. To je najveći cilj koji se krije iza operacija kretanja kursa koje predstavljaju okidač za kamatu i inflaciju – kazao je Erdogan.

Turski predsjednik je naglasio kako se u narednom periodu očekuje značajno povećanje broja radnih mjesta u njegovoj zemlji, te kako se već dobijaju signali na tom planu.

– Nikakve sankcije, niti prijetnje s tim u vezi, nikakav dodatni porez, niti bilo kakav otvoren ili skriveni embargo, ne mogu nas zaustaviti kada vjerujemo u sebe – istakao je Erdogan, prenosi Anadolija.

Osvrnuo i na odluku turske Vrhovne izborne komisije (YSK) o ponavljanju izbora u Istanbulu, te podvukao kako je ovdje riječ o ‘ponavljanju izbora koji su pali pod sumnju zbog nezakonitosti i nepravilnosti što su ustanovljene u izbornom procesu’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,