Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Blamaža u Briselu: Dodik nije htio stati pored Džaferovića

Preuzmite sliku

U Briselu su se danas članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sassolijem.

Naime, prilikom današnjeg dolaska u zgradu gdje će biti održan niz razgovora sa službenicima Evropske unije, Šefika Džaferovića, Milorada Dodika i Željka Komšića je dočekao predsjednik Evropskog parlamenta David Sassoli.

Sva tri člana predsjedništva danas u Briselu imaju niz sastanaka sa evropskim zvaničnicima. Kako se vidi na televizijskim snimcima, Sassoli je dočekao članove bh. predsjedništva tokom dolaska u zagradu Evropskog parlamenta.  

No, prilikom fotografisanja uslijedile su i male varnice.

Sasoli je ponudio članova Predsjedništva da stanu ispred panoa za fotografiranje. No, Dodik je namjerno zaobišao Sasolija i stao s njegove druge strane, tako da predsjednik EP-a našao između njega i Komšića i Džaferovića.

Nakon ovog sastanka, u zgradi Evropske komisije susreli su se sa komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varhelyijem.

Članovi Predsjedništva BiH tokom dana sastat će se i sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Josepom Borrelom.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, po dolasku u Brisel, razgovarao je sinoć sa šefom Misije BiH pri EU Eminom Merdan, ambasadorom BiH u Belgiji Ivanom Robović i šefom Misije BiH pri NATO Mitrom Kujundžićem.

Ambasadori su informisali Dodika o svojim aktivnostima u Belgiji, te pripremama za današnje sastanke u Briselu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje