Ponedjeljak, 8. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Skloni “gušenju” partnera: Ovo su najposesivniji horoskopski znakovi

Preuzmite sliku

Što duže traje, posesivnost će postati intezivnija, a vi ćete osjećati da vas partner guši.

Iako ljubomora i posesivnost nisu ista stvar, one prilično podstiču jedna drugu. Ako imate ljubomornu crtu, možda nećete vjerovati svom partneru i možda ćete pokušati da ga držite blizu sebe, kao da je on neka stvar koju vi posjedujete.

Posesivni ljudi nisu dobri u dijeljenju i mogu se osjećati ugroženo kada su primorani da dijele. Ukoliko na primjer u nekom periodu posvećujete više vremena prijateljima umjesto partneru, posesivnom partneru se ovo uošte neće dopasti. Koliko god se osjećali voljeno, zapamtite da nije zdravo da vas neko drugi kontroliše do te mjere da se plašite da sami napravite korak, prenosi Ženski magazin.

A prema astrologiji, najposesivnijim horoskopskim znakovima je teško da ne kontrolišu svoje veze. Ovih šest znakova važe za najposesivnije…

Bik

Vaša posesivnost potiče od vaše potrebe da se osjećate bezbedno, tako da kada je u pitanju partner, možete biti izuzetno teritorijalni. Nije teško zamisliti da ste kao dijete često govorili: „To je moje“. Očekujete apsolutnu lojalnost i vjernost od partnera, jer ste skloni da ih vidite kao nešto što samo vama pripada.

Pored partnerskih odnosa Bik priželjkuje stvari koje su lijepe i luksuzne, i često nerado dozvoljavaju drugim ljudima da ih pozajmljuju ili dodiruju.

Škorpija

Imate sumnjičavu i ljubomornu prirodu jer se plašite da ćete biti napušteni i izdani, stoga volite da svog partnera držite pod kontrolom. Možda osjećate da ih vaša posesivnost emocionalno guši, ali vi to ne radite da biste im naškodili, već samo da biste se osjećali bolje.

Pomalo je vaše ponašanje kontradiktorno jer cijenite nezavisnost, i to je nešto što vas privlači, a opet, namjerno pokušavate da je oduzmete svom partneru kada vaša posesivnost bukne.

Lav

Želite da svi budu potpuno svjesni šta je vaše, Lavovi. Volite lijepe stvari i lepe ljude i želite da vam se svi dive što ih imate. Ne mislite o sebi kao da ste pretjerano posesivni, već samo cenite ono što imate. Želite da budete osoba koja ima jedinstvene predmete (osobe) i da možete da se hvalite svojim dostignućima.

Rak

Rakovi su takođe jedan od posesivnih znakova Zodijaka, jer se tako čvrsto drže za ljude u svom životu i ne dozvoljavaju im da dišu. Morate osloboditi svoj stisak i shvatiti da vas neće napustiti. Ako to urade, vidjećete (na kraju) da je tako bilo najbolje.

Jarac

Jarčevi, vi se izuzetno trudite za ono što imate, tako da ste zaslužili pravo da budete malo posesivni. Volite da pokažete svoju kuću i lijep namještaj. Možda nije mnogo skupo, ali to je sve vaše i ponosni ste na ono što ste postigli. U partnerskim odosima je slična situacija. Kada uložite svoje emocije, što vama vrlo teško pada, želite da budete sigurni da je vaš partner neko ko vam u potpunosti pripada.

Ribe

Ribe, vaša posesivnost ne potiče od ljubomore već zbog povjerenja. Morate da osjetite da vam je neko 100 posto posvećen i da je „vaš“ prije nego što se zaista opustite u vezi. Vi ste uglavnom posesivni da biste se zaštitili od povrede. Mislite da ako se za nekoga tako čvrsto držite, on neće imati ni želju ni priliku da zaluta, ali taj povodac kojim kao da ga davite primorava partnera da pobjegne i da se spasi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje