Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Oholost i snobizam odlikuju ove horoskopske znakove…

Preuzmite sliku

Oholost i snobizam karakteristike su nadmenih, pretjerano kritičnih i samouvjerenih ljudi, a danas otkrivamo kod kojih se horoskopskih znakova ove osobine najčešće mogu pronaći

Često pišemo o tome koji su horoskopski znakovi najbolji u nečemu, no danas otkrivamo i malo mračniju stranu karaktera tri horoskopska znaka. Naime, svi imamo neke mane, no neki imaju one koje su posebno toksične za okolinu, a to su oholost i snobizam. Oholost jednostavno možemo definisati kao ideju da smo bolji od drugih u gotovo svakom području života, pa smo stoga uvjereni i u svoju prirodnu superiornost koja nas tjera da druge preoštro osuđujemo i prosuđujemo. Ruku pod ruku s ovom osobinom ide i snobizam, odnosno tendencija da volimo skupo, ugledno i luksuzno te druge procijenjujemo na temelju toga koliko zadovoljavaju našim visokim, glamuroznim kriterijima.

Ove dvije osobine svakako nisu lijepe ni poželjne, pa ipak, činjenica je da ih neki ljudi imaju češće no drugi. U nastavku stoga otkrivamo od kojih to horoskopskih znakova možete očekivati da paraju nosom oblake zbog uvjerenosti u vlastitu veličinu i važnost.

Djevica

Djevice nisu nužno najveći snobovi Zodijaka, ali osobe rođene pod ovim znakom definitivno „krasi“ osobina oholosti. Naime, horoskopske Djevice su organizirane, perfekcionizmu sklone i jako pedantne duše koje ne trpe nemar ili još gore šlampavost u bilo kojem aspektu života. Djevice znaju kako i šta učiniti u kojem trenutku te su uvjerene u svoju apsolutnu superiornost nad drugim ljudima, što ih definitivno čini oholima. No, trebate znati da osim što su kritične prema drugima, Djevice su kritične i prema sebi, pa su često najoštrije prema svojim propustima. One traže savršenstvo od svakoga, pa i od sebe, prenosi Žena.hr.

Vaga

Horoskopske Vage su znane po svojem šarmu i sklonosti flertu, a zbog svoje uvjerenosti kako su apsolutno neodoljive mogu ispasti i poprilično ohole. Naime, Vage vole sve što je oku ugodno, pa su vrlo ohole i tašte kada je riječ o vlastitom izgledu. Provode nevjerovatnu količinu vremena pred ogledalom i zapravo su najsretnije kada je sva pažnja na njima, pa ne čudi da su se našle na našoj listi najoholijih znakova horoskopa. Uz to, kada se osjete ugroženo, Vage su sklone biti jako negativne i kritične prema drugima, te mogu čak i otvoreno imati otrovne opaske koje drugu osobu trebaju učiniti manje vrijednom u očima okoline.

Jarac

Jarčevi su baš kao i Djevice zemljani horoskopski znak, a karakterizira ih prizemljenost, opsjednutost novcem i osjećaj nadmoći nad ostalima. Naime, Jarčevi su perfekcionisti koji očekuju puno i od sebe i od drugih te je njihova visoka očekivanja gotovo nemoguće dostići. Zbog toga često gledaju na ljude s visine i čine da se drugi zbog njih osjećaju inferiornima, zbog čega nisu nužno omiljeni u društvu. Također, osim što su oholi u tome da misle da su u svemu najbolji, Jarčevi su često i snobovi koji ljude procijenjuju na temelju njihova socijalnog statusa. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,