Subota, 24. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Horoskopski znakovi s kojima ćete najlakše postati najbolji prijatelji

Preuzmite sliku

Najbolji prijatelj vam uvijek čuva leđa i on je sve što očekujete od prijatelja. Kada je neko vaš najbolji prijatelj, preuzima puno “prijateljskih poslova na sebe”: S vama su kada vam je slomljeno srce, kada se trebate ispuhati ili kada jednostavno želite uživati.

S najboljim prijateljem/prijateljicom dijelite događaje iz prošlost i on/ona jako dobro razumije šta se događa bez previše dodatnih pojašnjenja. Ono što razdvaja istinske najbolje prijatelje od ostalih jest način na koji brinu o vama, čak i kad jako zabrljate. Uvijek su tu za vas, čak i kad im to nije uvijek najzgodnije. Njima je prijateljstvo prioritet. Koji horoskopski znakovi će vam najlakše postati prijatelji?

Rak i Strijelac

Niko ne brine više o svojim prijateljima od Rakova. Oni su iznimno vjerni i daju vam sve bez da očekuju nešto zauzvrat. Oni su predodređeni kako bi davali ljubav i ponašali se zaštitnički. Osim što su uvijek tu za svoje prijatelje, Rakovi pokazuju brigu na kreativne i neočekivane načine. Ne iznenađuje što sklapaju nevjerovatno duga prijateljstva. Rak i Strijelac vole dijeliti tajne i najdublje filozofske teorije. Strijelci pomažu Rakovima da izađu iz svoje zone komfora, isprobaju nove stvari i upoznaju nove ljude.

 • Blizanac i Jarac

  Blizanci će možda krivo shvatiti detalje kada se nalaze s prijateljem na kafi ili ručku, ali jednom kada stignu, daju svojem prijatelju potpunu pozornost. Blizanci nisu samo brižni, oni tačno znaju šta reći kako biste se osjećali bolje i daju odlične savjete. Blizanci vam daju veliku potporu i kada ih imate kao najbolje prijatelje, zaista ćete se osjećati kao da vam neko čuva leđa. Povrh svega, s Blizancima se sjajno zabaviti. Jarci su dobri za Blizance jer im pomažu rasti. Oba znaka vole pomagati, lojalni su i zabavni.

  Jarac i Strijelac

  Nema vjernijeg i odanijeg prijatelja od Jarca. Oni su najbolji prijatelji, roditelji i davatelji potpore sve u jednoj osobi. Jarci su strpljivi kada njihovi prijatelji zabrljaju i učinit će sve kako bi popravili stvar. Iznimno su pametni i imaju najveće srce. Jarci prijateljstva shvataju vrlo ozbiljno i ne ulaze u njih olako. Jednom kada ste prijatelj s Jarcem, potrebno je puno da biste prestali biti prijatelji. Strijelac je dobar spoj s Jarcem zato što dodaju malo uzbuđenja u njihove živote. Strijelac ohrabruje Jarca da izađe iz zone komfora i vidi što zabavna strana života ima ponuditi.

  Bik i Ribe

  Bikovi su iznmni prijatelji. Ako im prijatelj vjeruje, nema šanse da će Bik prekinuti to povjerenje. Ako ih prijatelj treba, oni su tamo za njih. Nema osobe koja je toliko čvrst prijatelj kao Bik. Najbolji prijatelj Bik će paziti na svog prijatelja do kraja i nikad ga neće izdati. Ribe su nevjerojatno drage i nikad neće pokušati povrijediti drugu osobu, što je tačno ono što Bik treba. Bikovi cijene i neće iskoristiti Ribe.

 • Ribe i Rakovi

  Ribe i Rakovi čine odlične najbolje prijatelje zbog toga što su brižni, suosjećajni i dragi. Ribe su nesebične do kraja i dok su s jedne strane prilično intuitivni oko drugih ljudi, imaju problema s onime što osjećaju. Ribe su kreativne u davanju poklona i nije neobično da pronađu savršeni poklon. Rakovi su istinski prijatelji, a to je tačno ono što Ribe trebaju budući da one znaju upasti u zamku ljudi koji nemaju najbolje namjere.

  Djevica i Blizanci

  Djevice su odlični prijatelji jer su silno pouzdani i vjerni. Nikad neće žrtvovati prijatelstvo za vlastitu korist. Napravit će šta god mogu kako bi pomogli prijatelju. Oni su sjajni u rješavanju problema i kao da znaju sve odgovore. Djevice su uvijek tu za svoje prijatelje. I dok Blizanci nisu toliko pouzdani kao Djevice, njihov spoj je više intelektualan. Blizanci pomažu Djevici da se opusti i sagleda širu sliku. Gotovo je nemoguće zabaviti se ako ste previše fokusirani na sitne detalje.

  Lav i Bik

  Lavovi su najoptimističniji, najenergičniji i najzabavniji prijatelji. Osim toga, lojalni su, uvijek spremni pomoći i brižni pa nije čudo da u odabiru najboljeg prijatelja odabir pada na Bika. Kad vam je Lav najbolji prijatelj, učinit će sve da se osjećate posebno, posebno zato što su obično okruženi velikim brojem ljudi. Lav će se uvijek potruditi za svog najboljeg prijatelja i dokazivat će im svoju privrženost. Kad Lav i Bik kažu “najbolji prijatelji zauvijek”, oni to stvarno misle, osim ako neko od njih dvoje ne napravi nešto pokvareno ili sumnjivo. Oba znaka uživaju u lijepim stvarima i luksuznim predmetima pa će sigurno zajedno uživati i u dobrom šopingu.

 • Vaga i Lav

  Vage su sjajni prijatelji jer su pravedni, romantični i taktični. Ipak, znaju jako zamjerati ako osjete da prijatelj ne poštuje njihovu odanost. Umjesto da se suoče s problemom, Vage su sklone promišljanju dok ne puknu. Kad Vage izgube živce, onda su užasni prijatelji. Na svu sreću, brzo prelaze preko razimirica i žele se pomiriti. Lavovi i Vage su sjajni prijatelji jer brzo prelaze preko različitosti i vole se zabavljati. neprestano jedno drugo nasmijavaju.

  Škorpija i Ovan

  Škorpija su vrlo prevrtljivi u jednom trenutku su vam prijatelji kakve samo možete poželjeti, a u drugom potpuno suprotno. Ako Škorpija pomisli da ste mu lagali ili ga na neki način izdali, mogu postati zastrašujuće osvetoljubivi. Ali, upravo se zato dobro slažu s Ovnom. Škorpije su dominantne, posebno one koje misle da su ispali blesavi i žele se osvetiti. Dok god je sve kako treba, Škorpije su divni prijatelji, ali kad se stvari zaljuljaju, čuvajte ih se jer bi stvar mogla postati gadna. Ovnovi pomažu Škorpijama da sagledaju situaciju iz druge perspektive i ohrabruju ih da odvrate pažnju.

  Ovan i Vaga

  Ovan kao da želi osvojiti medalju za najboljeg prijatelja. Kompetitivni su u vezi sa svime što se tiče prijateljstva. Premda misle dobro, mogu biti pretjerano osjetljivi i shvatiti nešto pogrešno. Često kažu nešto prije nego što promisle, ali ako neko to njima napravi, mogu postati svadljvi i agresivni. Zato su ima Vage jako dobar prijateljski par. One se silno trude održati mir i nikad neće htjeti razjariti Ovna. Ovan nikad ne zamjera predugo pa ako se možete bezbolno izvući iz svađe, brzo će se vratiti na ono staro. (N1)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje