Utorak, 14. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Horoskop otkriva: Neki znakovi su i više nego uredni, a drugima je mrsko obrisati i ‘mrvicu’

Ako je u pitanju organizovanost i dovođenje doma u red, kraljica Djevica sjedi na vrhu popisa. Na kraju njega su oni koji jednostavno nemaju vremena za čišćenje, a i smatraju ga besmislenim

Naši su domovi i način na koji o njima brinemo uvelike i odraz nas samih. I premda bi svi za sebe htjeli reći da smo uredni, znamo da to nije uvijek slučaj. Neki smatraju da ne mogu funkcionisati ako nije sve čisto, a drugima ne smeta da posuđe ostave i po nekoliko dana u sudoperu. Bez obzira u koju skupinu spadamo, svi imamo svoje osobne razloge zašto se tako ponašamo, prenosi 24sata.hr.

Pogledajte koji su znakovi najuredniji – hronološkim redom do onih najvećih ‘prljavaca’.

1. Djevica 

Nisu samo uredne – one su potpuni frikovi oko čišćenja. Vole da je sve organizovano, na svom mjestu i apsolutno čisto. Niko nikada neće vidjeti nered u njihovoj kući.

2. Bik 

Jako se trude brinuti se za sebe, a njihov je dom samo produžetak toga jer se jednostavno ne mogu opustiti u neredu. No osim toga, ne žele drugima dati razlog da ih zbog nečega osuđuje.

 • 3. Jarac

  Posvećeni su i marljivi u svemu što rade, a to se ne mijenja ni kad je riječ o njihovom domu. Iako kućnim poslovima možda ne daju prednost, imaju snažnu želju da sve bude organizovano i na svom mjestu. Oni ne žele dopustiti da išta na što mogu uticati ostane u haosu.

  4. Škorpija 

  Vole stvari držati za sebe i zbog toga mnogi mogu pomisliti da su skloni neurednosti. Ipak, vole da se prostor u kojem borave održava čistim jer je to njihovo privatno utočište od ostatka svijeta. Možda će malo više uložili u brigu o ličnoj higijeni nego o kućanstvu, ali to ne mijenja činjenicu da će većinu vremena sve oko njih biti prilično čisto.

  5. Rak 

  Bitna im je udobnost, ali ne samo vlastita, oni žele i da drugima koji im dođu bude ugodno. Paze da im je prostor barem minimalno sređen ukoliko neko neočekivano navrati.

  6. Ovan 

  Ovnovi će biti ili uredni ili neuredni, ovisno o tome što im se događa u životu. Neće nužno davati prioritet kućnim poslovima nego izlascima s prijateljima, jer misle kako je život prekratak i žele ga iskusiti najbolje što mogu.

  Ponekad postanu malo nemirni, pogotovo kad samo sjede kod kuće. Nije neuobičajeno da očiste ako im postane dosadno. Općenito, dom im je prilično uredan, ali ako se se stvari i počnu gomilati, neće proći previše vremena prije nego što ih srede.

 • 7. Lav 

  Vi volite ostaviti dobar dojam. Ne volite prljavštinu, ali realno nemate puno vremena u svom užurbanom životu dovoditi stan u savršen red. Vaš prostor nije prljav ni neuredan, ali često vam se nagomilavaju stvari kojima niste pronašli mjesto. Vaš dom je i dalje reprezentativan i možete ga očistiti začas bez puno muke, ali najveći problem vam stvara  vrijeme.

  8. Vodolija

  Puno se toga događa u glavi Vodolije. Pokušati će srediti nered ali ne vole da im se sve svodi na kućanske poslove. S obzirom na njihovu nekonvencionalnu prirodu, ne osjećaju potrebu da nekog impresioniraju, ali i dalje im se pusta energija koju imaju svako malo disperzira pa im treba da jasno postave cilj koji trebaju ostvariti.

  9. Blizanci 

  Uvijek imaju dobre namjere, ali kad treba početi čistiti, uvijek iskrsne ‘nešto bitnije’. Prije nego što se snađu, prođe još jedan dan. Drugačije je kad se nešto organizuje u njihovom domu, što im daje motivaciju da sve bude uredno. Ali inače život ih jednostavno previše ometa i vjerovatno je da će im pažnja biti usmjerena negdje drugo, a ne na spremanje.

  10. Vaga 

  Možda je njima čudno što su pri kraju ovog popisa, ali premda ih privlače lijepe stvari, to ne znači da stalno drže sve urednim. Vage se neće previše napregnuti da sve oko sebe drže čistim. Kao i Blizanci, izvući će sve razloge da nešto ne naprave, osim ako nekoga trebaju ugostiti.

  11. Ribe 

  Uvijek teže tome da im je udobno i da su opušteni, pa ne čudi što se takav način razmišljanja odnosi i na njihove navike čišćenja. Ne smeta im što su im stvari posvuda jer zapravo uživaju u mrvici haosa, piše portal The Spruce.

  12. Strijelac 

  Misle da su neke stvari u životu nevjerovatno važne, poput nezavisnosti, avanture, sreće i humora. Ipak na popisu nema ničeg o održavanju urednog doma. Obično su toliko zauzeti planiranjem sljedeće avanture da su ionako rijetko kod kuće pa, zašto očistiti nešto što će se kasnije ionako unerediti? (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,