Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

VIDEO: Učenici maltretirali staricu pa objavili snimak

Karen Huff Klein
Preuzmite sliku

Karen Huff Klein, pratiteljica u školskom okrugu Greece u New Yorku, primila je nevjerovatnu novčanu i moralnu podršku nakon što se 10-minutni video u kojem je učenici vrijeđaju pojavio na YouTube.

\"KarenSnimak s mobitela prikazuje kako 68-godišnja starica podnosi veliku količinu uvreda od strane osnovnoškolaca u dobi od 12 i 13 godina koji je nazivaju \”ružnom i debelom\” uz brojne druge uvrede. Jedan od dječaka izjavio je da se njena porodica \”ubila jer nisu željeli biti u njenoj blizini\”, što ju je posebno pogodilo jer je njen najstariji sin izvršio samoubistvo prije deset godina, prenosi The Sun.

Ubrzo nakon pojavljivanja snimke pokrenuta je inicijativa za pomoć starici.

 

Karen (68) radi kao pratiteljica u školskom autobusu, a jedan od saučesnika na Facebooku je objavio video koji je šokirao milione i podstaknuo ih na pomoć starici.

Nakon što se snimak pojavio korisnik na stranici Reddit pozvao je u pomoć starici koju su dječaci rasplakali: \”Ovoj je ženi ime Karen Klein i slobodni ste izraziti svoju podršku. Udovica je 17 godina i otkad se rodila živi u istom gradu te će uskoro imati proslavu 50. godišnjice mature u istom školskom okrugu. Zaslužuje puno bolje od onog prikazanog u videu. Pokažimo joj da još postoji dobrih ljudi\”, prenosi Huffington Post.

Snimak je na na YouTube pogledalo više od tri miliona ljudi, a prikupljanje novca za pomoć Karen omogućio je Indiegogo.com kako bi joj omogućili \”odmor i penziju\”. Iako je kampanja pokrenuta ovog četvrtka ujutro i za cilj je imala prikupiti 5,000 dolara, dosad je prikupljeno 443,132 $ i iznos raste iz minute u minutu.

Željela sam ih udariti, ali to se ne smije

Karen, koja je čitav napad herojski pretrpjela, za televizijsku kuću WHAM izjavila je da su nasilnici \”normalna djeca\”, ali i upozorila: \”Samo ih ne smije biti velik broj zajedno. Tad počinju problemi. Trebali bi biti kažnjeni na neki način\”, a za CBS dodala: \”Željela sam ih udariti, to sam željela. Ali to se ne smije pa sam samo pokušala sve ignorisati\”.

Pod pritiskom lokalne zajednice škola je primorana provesti istragu. 

Upozorenje: U videu je prikazan uznemirujući sadržaj.

Tuzlanski.ba / Index.hr

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: