Subota, 28. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Veliki humanista: Hajrović obnavlja Odjel pedijatrijske bolnice u Travniku

Fudbaler zagrebačkog Dinama i bh. reprezentativac Izet Hajrović i njegova supruga Lejla u cijelosti će obnoviti Odjel pedijatrije bolnice u Travniku, objavila je na svom Facebook profilu Travničanka Jasmina Fajkić, koja godinama organizira brojne humanitarne akcije.

– Radi se o velikoj donaciji, najvećoj do sada, kojom će ovaj odjel u potpunosti dobiti sve ono što je potrebno. Bili smo na Odjelu proteklih dana i sve što nam je šefica Odjela kazala smo zabilježili, a neke stvari sam i primijetila i zabilježila. Mogu samo da od srca zahvalim Izetu i Lejli što su podržali moj prijedlog, jer ipak se radi o Odjelu gdje se liječe djeca iz cijelog Srednjobosanskog kantona i treba se dugoročno pomoći. U moje ime i u ime sve dječice, veliko im hvala – kazala nam je Jasmina.

Proteklih godina Jasmina Fajkić je kroz svoje humanitarne akcije pomogla brojne zdravstvene ustanove, ali djecu i druge kojima je bila potrebna pomoć.

– Kroz svoje akcije imala sam podršku skoro svih reprezentativaca BiH. Saradnja s Izetom Hajrovićem traje već tri godine i nema humanitarne akcije na koju se nije odazvao – ističe ona.

Kako doznajemo, ova akcija bit će završena do sredine narednog mjeseca i Odjel pedijatrije u Bolnici Travnik dobit će potpuno novi inventar, ali i brojne druge sadržaje, što će olakšati boravak najmlađih pacijenata na liječenju. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,