Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tviterašica tvrdi: ‘Od 30 đaka njih 25 za nastavak riječi buba upisalo Corelli’

Njenu objavu na svom je Instagramu podijelio i sam muzičar Buba Corelli.

“Od 30 učenika (8 godina) gdje sam vršila istraživanje za specijalistički rad, na prefiks riječi buba njih 25 je kao nastavak riječi upisalo CORELLI a njih 5 MARA. Samo konstatujem, ništa više djeco”, glasi objava koju je jedna korisnica Twittera iz Crne Gore objavila na toj društvenoj mreži.

Ako ste među onom starijom populacijom koja ne zna ko je Buba Corelli, riječ je o megapopularnom bh. reperu koji u kombinaciji s Jalom Bratom trenutno drma estradom i muzičkim ljestvicama širom regije.

“Dječja psihologija i model djetinjstva, osjećaji, emocije i asocijacije u odnosu na uzrast”, otkrila je korisnica pod nadimkom anhelita19 kad su je (redom šokirani) ostali tviteraši pitali koja je bila tema njenog istraživanja, vjerovatno suptilno ispitujući radi li se možda o lažnoj objavi.

“Rezultat je malo poražavajući”, “Ovih 5 je mislilo na Daru Bubamaru ali nisu razumjeli pitanje”, “Hej pa ovo zvuči kao da se desilo”, “Uzbuna bi trebala biti na svim nivoima! Eto ja sada saznah ko je Corelli”, “Poražavajuće. Iako je rađeno na mikro uzorku. Zaista poražavajuća činjenica”, “Horor”, “Jel moguće?!”, “Katastrofa!!! Samo gore je moglo biti MARA!! DARA BUBA MARA!!”, bili su samo neki od komentara.

Ipak, bilo je i onih koji u ovoj tvrdnji nisu vidjeli ništa neobično. “Mislim i da bi prije 30 godina na riječ Lepa djeca dodala brena, a ne rada. Svaka generacija je to prošla, nisu ova djeca izuzetak. One gluposti koje je ona tada pjevala je isto što i sad djeca slušaju”, “Od 100 Amerikanaca na pitanje ko je Homer 90 su odgovorili da je to otac Barta Simpsona”, pisali su drugi.

Njenu objavu na svom je Instagramu podijelio i sam Buba Corelli.

Jala Brat i Buba Corelli već godinama nižu hitove koji imaju i po 95 miliona pregleda na YouTubeu. Buba i Jala počeli su kao underground reperi u Sarajevu, a otkako su se spojili, haraju trap scenom.

Buba Corelli, pravog imena Amar Hodžić, 2015. godine je s još 12 osoba u Sarajevu uhapšen zbog dilanja droge. U to je vrijeme pjevač nastupao u klubovima u Sarajevu, a drogu je prodavao navodno zbog dodatne zarade. U septembru ove godine zbog tog je osuđen na godinu dana zatvora, reper ipak nije morao odležati kaznu već je, zbog toga što je dio kazne već odležao, imao mogućnost da samo plati novčanu kaznu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,