Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Svi je se sjećaju: Conchita Wurst otkrila strašnu informaciju iz privatnog života

Preuzmite sliku

Pobjednica Eurosonga 2014. godine koja je podijelila svjetsku javnost, Conchita Wurst odlučila je otkriti dugogodišnju tajnu koju je skrivala duboko u sebi, a svoj najintimniji dio otkrila je putem društvene mreže Instagram.

Wurst je putem društvene mreže Instagram obznanila da je zaražena HIV-om. Odlučila je za taj korak jer joj je bivši partner prijetio da će javno objelodaniti ovu informaciju.

“Danas je dan kada se oslobađam mačeva Damoclesa, bivšeg dečka koji je godinama bio HIV pozitivan”, napisala je Conchita Wurst na Instagramu.

“Ovo je zapravo nevažno za javnost, ali moj bivši dječak prijeti javnim objavljivanjem tih privatnih podataka. Neću dopustiti da me iko zaplaši i utječe na moj život”, poručila je Conchita.

Također je napisala da uzima lijekove od trenutka kada je saznala za dijagnozu i da je virus u njenom tijelu bio mlađi od godina za koji bi mogao biti otkriven i koji bi mogao zaraziti druge.

Poručila je i da se nada da će doprinijeti borbi protiv stigmatizacije HIV pozitivnih ljudi te poručila da je njeno zdravlje dobro, te da je jača, motiviranija i slobodnija nego ikada ranije. Conchita se na samom kraju zahvalila svima na podršci. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,